Počasí dnes30 °C, zítra29 °C
Čtvrtek 5. září 2024  |  Svátek má Boris
Bez reklam

Za červenou kopanec do zadku. Hráč okresního přeboru na Prostějovsku inzultoval rozhodčího

Vulgární nadávky i nepříjemný kopanec do pozadí rozhodčího. Trpké momenty přineslo utkání fotbalového okresního přeboru na Prostějovsku mezi Vrchoslavicemi a B-týmem Konice. Hráč Vrchoslavic viděl od sudího červenou kartu, po verdiktu ale přišel výbuch emocí a fyzická inzultace.

Utkání na hřišti v Měrovicích nad Hanou, kde tentokrát nastoupili ke svému utkání fotbalisté ze sousedních Vrchoslavic proti Konici B, se vyvíjelo ve prospěch domácích a spělo ke konci. Vrchoslavice vedly 2:1, v 89. minutě ale rozhodčí Martin Kaštyl čelil urážce ze strany autora druhé domácí branky, Arnošta Matouška. „V přerušené hře - násilné strčení oběma rukama zezadu do zad rozhodčího, se slovy, ty seš pi*a,“ popsal sudí v zápise o utkání důvod udělení červené karty. Již zřejmě planoucí emoce hráče to ale ani zdaleka neuklidnilo. „Po udělení červené karty mě vyloučený hráč kopl do zadku, až poté opustil hrací plochu na lavičku, odkud jsem jej ještě dodatečně vykázal do šatny,“ popsal rozhodčí. Zápas skončil výhrou Vrchoslavic, v posledních momentech duelu ještě rozhodčí ukázal červenou také hráči v dresu Konice B, který podle něj zmařil zjevnou šanci soupeře. Vyloučený fotbalista v tomto případě bez protestů odešel ze hřiště.

VIDEO: Divák po zápase kopl ležícího fotbalistu do hlavy. Násilí na Šumpersku vyšetřuje policie

Násilný incident po fotbalovém utkání okresního přeboru na Šumpersku vyšetřuje policie. Po zápase mezi domácím Sokolem Jestřebí a Tatranem Písařov došlo k potyčce mezi diváky, při které jeden z hostujících příznivců kopl ležícího fotbalistu z...

Prohřešky, které vedou k udělení červené karty, projednávají příslušné disciplinární komise, stejně tomu bude i v případě konfliktní situace z utkání Vrchoslavice – Konice B. „Verdikt by měla komise vynést dnes, za tento typ napadení je možné udělit zastavení činnosti až na 14 soutěžních utkání. Je zřejmé, že trest se bude pohybovat v horní hranici sazby,“ sdělil předseda Disciplinární komise Okresního fotbalového svazu Prostějov Richard Hofman.

Vysvětlení hrubě nesportovního chování činovníci svazu nemají. „Hráč či klub nemusí vyjádření k těmto záležitostem dávat. Tuto možnost mají, ale žádnou informaci jsme neobdrželi. Asi je vědom svého provinění. Jde o vážný problém, takové incidenty nebudeme vůbec tolerovat,“ poznamenal předseda disciplinárky.

Tuzemský fotbal se obecně potýká s nedostatkem rozhodčích, podobné situace na motivaci k aktivní podpoře organizovaného sportu nepřidávají. „Jsme rádi za každého rozhodčího, který se zapojí do fotbalového dění. Samozřejmě nějaké vulgarity se stávají. Víme, jak je to náročné a jak to chodí, po takových událostech sudí začne přemýšlet, jestli to pro něj má smysl. Všichni rozhodčí u nás mají zastání, aby se takovým incidentům co nejvíce předcházelo. Předsedu disciplinární komise dělám asi devět let, za tu dobu k takovému fyzickému napadení rozhodčího nedošlo,“ komentoval předseda disciplinární komise z Prostějovska.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com

Štítky Fotbal, sport, násilí, konflikt, napadení rozhodčího, červená karta, Vrchoslavice, Prostějov, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Za červenou kopanec do zadku. Hráč okresního přeboru na Prostějovsku inzultoval rozhodčího  |  Fotbal  |  Sport  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.