Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

FOTOGALERIE: Sigma doma remizovala s Bohemkou, ztratila cenné body v boji o poháry

Fotbalisté Olomouce v 27. kole první ligy doma remizovali 1:1 s Bohemians 1905 a ztratili v boji o pohárové příčky. Pražané se ujali vedení díky vlastní brance Václava Jemelky, ale Sigmě se v závěru podařilo po zásahu Jakuba Plška zachránit alespoň bod.

Zápas začal opatrně, ale ve 14. minutě Vaníček pronikl po pravé straně do vápna a jeho centr po zemi si srazil do vlastní branky Jemelka. „Bohužel mi to trefil přímo do kroku a pověsil jsem to 'krásně'. Bohemka měla spoustu brejků. Měli jsme s tím problémy," uvedl Jemelka.

Bohemians byli i nadále aktivnější a po půlhodině hry mohli přidat druhý gól, ale Tetteha s Haškem skvěle vychytal domácí gólman Buchta. Dobrý zákrok poté předvedl na druhé straně i Fryšták, který si poradil s nebezpečnou hlavičkou Řezníčka. Před poločasem opět byli Bohemians blízko druhého gólu, ale Tetteh napálil míč do tyče.

„Nevstoupili jsme do utkání dobře a celá první půle v tom pokračovala. Byla tam i naše nekvalita. Bod musíme brát, ale hráli jsme doma, tak je to málo," prohlásil olomoucký kouč Václav Jílek. „Podali jsme nadprůměrný výkon, možná nejlepší výkon venku na jaře, navíc s velmi dobrým týmem. Jsem zklamání z výsledku, protože jsme měli zápas vyhrát.," dodal trenér hostů Martin Hašek.

Do druhého poločasu vstoupil domácí výběr náporem, ale jako první zahrozili Bohemians. V 61. minutě se do šance dostal Hašek, ale Buchta domácí podržel a střelu syna trenéra Bohemians vyrazil na tyčku. Olomouc měla i nadále navrch, ale hru Sigmy dlouho srážely nepřesnosti. Až v 80. minutě vystřelil Vepřek a Fryšták míč vytěsnil nad břevno. Dvě minuty nato už Olomouc vyrovnala, když se z přímého kopu prosadil Plšek. Domácí záložník skóroval ve třetím utkání po sobě. Sigma tak má na třetím místě dvoubodový náskok před Jabloncem a od páté Sparty, která už je mimo pohárové příčky, ji dělí tři body.

Autoři | Foto Michaela Valsová

Štítky SK Sigma Olomouc, Bohemians 1905, Václav Jemelka, Jakub Plšek, Martin Hašek, Fryšták, AC Sparta Praha, FK Baumit Jablonec, Václav Jílek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTOGALERIE: Sigma doma remizovala s Bohemkou, ztratila cenné body v boji o poháry  |  Fotbal  |  Sport  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.