Počasí dnes21 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Hokejisté Olomouce získali do útoku Sparťana Klimka a Slováka Hecla z Trenčína

Hokejový útočník Lukáš Klimek ze Sparty a slovenský ofenzivní talent Marek Hecl z Trenčína jsou novými akvizicemi hokejistů Olomouce. Dvaatřicetiletý vítkovický odchovanec Klimek opustil pražský klub po šesti letech. O jedenáct let mladší Hecl má i zkušenosti z KHL z působení ve Slovanu Bratislava. O jejich příchodu informoval oficiální web klubu.

Klimek v uplynulém ročníku v barvách Pražanů nasbíral v 41 utkáních včetně play off 13 bodů za šest gólů a sedm asistencí. Dohromady sehrál v extralize za Vítkovice a Spartu 669 utkání a připsal si 251 bodů za 123 branek a 128 přihrávek.

Ve sbírce má dvě stříbrné medaile s Vítkovicemi z let 2010 a 2011, vicemistrem byl i se Spartou v roce 2016 a o dvě sezony dříve dosáhl na bronz. V české reprezentaci sehrál šest utkání.

Hecl si v uplynulém ročníku v dresu Dukly ve slovenské lize připsal v 58 zápasech 32 bodů za 21 branek a 11 asistencí. Celkem má na kontě v tamní nejvyšší soutěži 136 utkání a 66 bodů za 41 gólů a 25 přihrávek. V ročníku 2017/18 hrál v KHL za Slovan a ve 23 duelech zaznamenal čtyři body za tři branky a jednu asistenci. Zahrál si už také za slovenskou reprezentaci.

Autoři

Štítky Sport, hokej, extraliga, Olomouc, Klimek, Hecl, Lukáš Klimek, SK Sigma Olomouc, Trenčín, AC Sparta Praha, Kontinentální hokejová liga, HC Slovan Bratislava, Marek Hecl, hokejista, MFK Vítkovice, Česká fotbalová reprezentace

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejisté Olomouce získali do útoku Sparťana Klimka a Slováka Hecla z Trenčína  |  Hokej  |  Sport  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.