Počasí dnes12 °C, zítra13 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

Hokejisté Olomouce chtějí v extralize navázat na úspěšnou minulou sezonu

Hokejisté Olomouce se v extralize pokusí navázat na vydařený minulý ročník. Hanáci sice potřetí za sebou vypadli ve čtvrtfinále play off s Plzní, ale tentokrát vyrovnaný souboj rozhodl až sedmý zápas. Olomouc skončila šestá, což byl pro klub úspěch.

„Myslím, že jsme na nadcházející sezonu připraveni dobře a budeme se od prvního utkání snažit navázat na sezonu minulou, která byla, myslíme si, jak herně, tak i výsledkově poměrně zdařilá," řekl trenér Zdeněk Moták na dnešní tiskové konferenci.

Olomouc by nastavenou laťku ráda překonala. „Vždycky můžete cokoli zlepšovat a my bychom se chtěli zlepšovat i nadále, to je pro nás důležité. Důležité je, abychom bavili fanoušky, aby odcházeli ze stadionu spokojeni. Vždycky uděláme na ledě maximum a byli bychom rádi, kdybychom byli úspěšní," uvedl zkušený kouč, jenž vede tým společně s Janem Tomajkem.

Tomajko, který je zároveň majitelem klubu, se chce hlavně vyhnout poslednímu místu. V nadcházející sezoně je totiž v extralize zaveden přímý sestup a nejslabší tým čeká pád do první ligy.

„Sezona má postupný vývoj. Stejně tak i cíle jsou postupné. Potřebujeme se vyhnout poslednímu místu, další cíl je top deset, další je play off. Chtěli bychom zopakovat minimálně minulou sezonu," řekl Tomajko. V úvodu extraligy se Hanáci budou muset obejít bez zraněných útočníků Jana Káni, Františka Skladaného a Marka Laše. Zbyněk Irgl, který vynechal poslední přípravné zápasy, by měl být fit.

Olomouc vstoupí do sezony s podobným kádrem jako v minulém ročníku. Výraznějším oslabením jsou jen odchody obránce Jakuba Galvase a útočníka Aleše Jergla. Tým opustili i Miroslav Holec, Bruno Mráz a Robin Staněk. Na jejich místa přišli obránce Tomáš Valenta a útočníci Marek Hecl, Lukáš Klimek a Rostislav Olesz.

„Tady v Olomouci už je taková tradice, že se hodně dbá na to, aby sem přišli hráči, kteří nejsou problémoví. Kluci dobře zapadli, jak starší, tak mladší. Postupně se sžívají s naší partou a pravidly, a myslím, že nebude problém. I já doufám, že dosáhneme ještě lepšího výsledku než v minulé sezoně," řekl kapitán Martin Vyrůbalík.

Hanáci v přípravě odehráli devět zápasů a sedmkrát vyhráli. „Sehráli jsme povedená i méně povedená utkání. Kvalitní zápasy byly zejména s Kometou, s Třincem i se Zlínem. Ukázalo nám to, co bychom chtěli hrát i jednotlivé hráče, kteří přišli," řekl Moták. Do extraligy Olomouc vstoupí v pátek na ledě Vítkovic.

Autoři | Foto Michaela Valsová

Štítky Sport, hokej, extraliga, Olomouc, sezona, HC Olomouc, HC Škoda Plzeň, hokejista, Jan Tomajko, Zdeněk Moták, HC Vítkovice Ridera, HC Oceláři Třinec, PSG Zlín, Rostislav Olesz, Zbyněk Irgl

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejisté Olomouce chtějí v extralize navázat na úspěšnou minulou sezonu  |  Hokej  |  Sport  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.