Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Report: Kohouti válí. Vyprodejme letos poprvé plecharénu!

Čtvrtý domácí zápas hráči Mory zvládli skvěle, porazili zdecimované Pardubice a nyní je čeká další těžké sousto – Energetici z Varů. I proto byste měli v pátek vyrazit na hokej.

Perníkáři byli v nedělním  zápase v nezáviděníhodné situaci, doma schytali výprask 1:6 od Vítkovic a vedení klubu hráčům napařilo pokutu 300 000 korun. Navíc tento tým čelí silné kritice od fanoušků, kteří se pozastavují nad, podle nich, nesmyslnou politikou nákupu hráčů a nelíbí se jim směr, jakým se mistr extraligy z roku 2011 ubírá. V takové náladě pardubičtí vstoupili na led a už od začátku nervózně bruslili. Mora se snažila využít situace, jenže ne a ne dát gól. Navíc byli proti i rozhodčí, kteří vylučovali převážně na olomoucké straně.

Ve druhé třetině Kohouti na pardubické vlétli a trvalý tlak přetavili Hanáci v gól díky Honzovi Eberlemu, jež zavěsil puk výjezdem zpoza brány a překvapil  tak mladého amerického brankáře Maxwella. Ten však svými dalšími zákroky přímo exceloval, nebýt zejména jeho lapačky, vedli by Kohouti po druhé třetině nejméně 5:0.

Hanáci pokračovali v útočné kombinační hře i ve třetí třetině a opět to byl Maxwell, který zastavil další stoprocentní šance, nestačil až na drzou dorážku Miroslava Holce, který si nabruslil před bránu a svůj odražený puk doklepl do sítě. Po celý zápas bezmezně podporující domácí tribuny poté ještě více ožily mexickými vlnami. Hráči Pardubic byli od druhé třetiny na ručník a nevěděli, co s pukem. Když už se na nějakou šanci Perníkáři zmohli, vše v brance domácích jistil Braňo Konrád. I přes závěrečné snížení na 2:1, při kterém poprvé v zápase zaspali Hanáci, nenechali si domácí ujít pátou výhru v řadě.

V pátek Kohouty čeká další trápící se tým - Karlovy Vary. Ty sice porazily Spartu i Chomutov, ale dále na svém kontě mají šest porážek. Budou se proto zuby nehty snažit přerušit mizérii právě v Olomouci. I proto bychom měli vyprodat plecharénu a ukázat Energii, že na Hané se nevyhrává.

Zde je pět důvodů, proč v pátek vyrazit na hokej:

Vary koupily práva na extraligu v roce 1997 od Olomouce, a proto je zápas s tímto týmem pokaždé takovou malou odplatou.

Do plecharény se vrátí loňský tahoun Mory – Rostislav Marosz, který v dobré formě pokračuje i v západočeském týmu.

Kohouti v současné době předvádí vynikající hru díky vyrovnanosti útoků, žádná pětka nenechá soupeře odpočinout a tlačí se do brány. To tu loni nebylo.

Skvělý Branislav Konrád dodává klid obraně a svým způsobem i celému stadionu. Ne nadarmo mu zatím patří přední příčky v hodnocení extraligových gólmanů. Roste v Olomouci opět do reprezentační formy. 

Posledním důvodem, proč v pátek přijít na hokej, jsou sami fanoušci. V plecharéně vytváří  opět unikátní atmosféru, kterou nám v současnosti mohou závidět i v Pardubicích. A pokud vyhrajeme, můžeme se těšit, jakou další show vymyslí Braňo Konrád.

Už teď se nemůžu dočkat pátečního zápasu, který začíná v pátek 9. 10. v 18 hodin. Tak se přijďte přesvědčit, že si nevymýšlím.

Štítky FK Pardubice, hokej, SK Sigma Olomouc, MFK Vítkovice, AC Sparta Praha, HC Energie Karlovy Vary, Piráti Chomutov, Branislav Konrád, Miroslav Holec, Rostislav Marosz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Report: Kohouti válí. Vyprodejme letos poprvé plecharénu!  |  Hokej  |  Sport  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.