Počasí dnes13 °C, zítra13 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

Report: Sparta hrála druhé housle, přesto Kohouty porazila

Mora prožila úspěšný víkend, prohra 1:3 se Spartou sice bolí, ale Kohouti ukázali svou sílu. Šance si proti Pražanům vytvořili. Není důvod ke smutku, protože sezona bude dlouhá a šance na odvetu máme ještě nejméně dvě.

Hanáci tentokrát nastoupili do zápasu o něco lépe než s Třincem, tlak pražského soupeře trval jen pět minut, protože v tomto čase svou první trefu v letošní sezoně zaznamenal Jakub Herman. Následný tlak však Mora nedokázala přetavit ve větší náskok a Pražané trestali, trefil se obránce Eminger. Braňo Konrád na střelu od modré nestačil zareagovat, protože byla nešťastně tečovaná Janem Eberlem.

Druhá třetina gól nepřinesla, i když v ní Hanáci Spartu přestříleli v poměru 13:3. Neproměnili jsme ani vyložené šance a zbytek pochytal olomoucký odchovanec v dresu Sparty Jan Lukáš. Ze začátku zápasu byl sice nervózní, ale nakonec se stal hlavním strůjcem výhry týmu z hlavního města.

V závěrečné části Mora opět Spartu přehrávala, ale Hanáci nevyužila ani jednu ze čtyř přesilovek. Góly už stříleli jen Pražané a to Hrbas a Hlinka, jehož trefa na 3:1 definitivně zmařila šance na vyrovnání.

Poprvé jsme vyprodali plecharénu a v takové kulise se bude dalším soupeřům vyhrávat jen těžko. Seznam zraněných se rozšířil o Michala Vodného, který se tak přidal k suspendujícímu Pavlu Skrbkovi a Aleši Jerglovi. Do sestavy skvěle zapadl bojovník Matěj Pekr a s jeho přispěním neztratila čtvrtá formace nic ze své nebezpečnosti pro soupeře.

V maratonu zápas pokračují Kohouti už v úterý ve Zlíně, v pátek jedou do Hradce Králové a doma v Olomouci se na ně můžeme těšit opět v neděli, kdy přivítají Mladou Boleslav. Odehrají tedy v této šňůře během 10 dní celkem 5 zápasů.

Podívejte se na kohoutí šance v přesilovce ve třetí třetině z pohledu sparťanského brankáře Jana Lukáše:

Autoři | Foto David Superata

Štítky AC Sparta Praha, Mora, Jan Lukáš, HC Oceláři Třinec, Jakub Herman, FK Mladá Boleslav, SK Sigma Olomouc, FC Hradec Králové, FC Fastav Zlín, Matěj Pekr

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Report: Sparta hrála druhé housle, přesto Kohouty porazila  |  Hokej  |  Sport  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.