Počasí dnes28 °C, zítra28 °C
Středa 17. července 2024  |  Svátek má Martina
Bez reklam

Report: Hokejisté vezou z Pardubic jeden bod, Mora po nájezdech prohrála 4:3

Po domácí ubojované výhře nad Zlínem se hokejisté HC Olomouc představili v Pardubicích. Zápas, který už se zdál pro Kohouty vyhraný, dospěl do nájezdů. V nich byli úspěšnější domácí, kteří získali dva body na svojí stranu.

Hanákům se od začátku vůbec nic nedařilo, neboť měli problém vymanit se z pardubického tlaku, který je věznil ve vlastním obranném pásmu. Trest přišel v podobě přesilovkového gólu Davida Tomáška, který se v 10. minutě prokličkoval přes olomoucké obránce a dal domácím vedení. Vysvobození pro Olomouc přišlo v podobě přesilové hry, kterou využil střelou od modré Laš a vyrovnal na 1:1. Najednou bylo Kohoutů plné hřiště, což pramenilo v obrat. Miroslav Holec chtěl vystřelit, puk mu ovšem sjel z hole, ale ke štěstí hostů kotouč po zaváhání obrany Pardubic dostal za Maxwellova záda Herman. První třetina tak skončila za stavu 1:2.

Ve druhé části držel Moru Tomáš Vošvrda v bráně a navíc Olomouc sama v polovině třetiny udeřila. Po střele Buce se puk odrazil před gólmana Vejmelku, který po první periodě nahradil Mawella, a tam byl připravený Jan Knotek, který dostal kotouč skrz betony těsně za brankovou čáru. Gól, který ještě musel potvrdit videorozhodčí, stanovil konečný výsledek třetiny, který byl 3:1 z pohledu Mory.

Domácím nezbývalo nic jiného, než ve třetí třetině na olomoucké vlétnout. Vošvrda si připisoval jeden zákrok za druhým, nicméně v 47. minutě musel podruhé kapitulovat. Tomáš Rolinek po přihrávce Marcinka v těžké pozici tečoval puk a snížil na 2:3. Následoval velký tlak domácích, který ovšem postupně slábl a vyrovnání nepřinášel. Navíc za Kohouty ještě zahrozil Petr Kafka, který mohl utkání definitivně rozhodnout. Pardubice zkusily hru bez gólmana, která jim 39 vteřin před koncem přinesla ovoce a olomouckým zklamání. O vyrovnávací branku se postaral Gregorc. Utkání tak dospělo do prodloužení.

V něm ani jeden z týmu nerozhodl, a tak následovaly samostatné nájezdy. Na straně Mory neproměnil jak Mikúš, tak Kafka, a jelikož za domácí byl úspěšný Tomášek i Redenbach, nebylo co řešit. Mora si tak na Hanou odváží jen jeden bod, který musí být zklamáním. Zvlášť po průběhu utkání.

Štítky FK Pardubice, Mora, FC Fastav Zlín, HC Olomouc, hokejista, SK Sigma Olomouc, David Tomášek, Tomáš Vošvrda, Petr Kafka, Miroslav Holec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Report: Hokejisté vezou z Pardubic jeden bod, Mora po nájezdech prohrála 4:3  |  Hokej  |  Sport  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.