Počasí dnes13 °C, zítra13 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

VIDEO: Hanáci v Třinci padli. Nepomohla jim ani vyhraná druhá třetina

Kohouti zajížděli v pátek na led silného Třince, který v této sezoně ještě neprohrál. Oceláři potvrdili roli favorita, už po první třetině vedli 3:0. Hanákům nepomohlo ani snížení na 2:3. Třinec totiž v poslední části přidal další dvě branky a vyhrál o tři branky.

HC Oceláři Třinec - HC Olomouc 5:2

Branky a nahrávky: 3. Gernát (Martin Růžička, Hrňa), 8. Hrehorčák (Gernát, O. Kovařčík), 14. M. Stránský (Martin Růžička, Jaroměřský), 55. O. Kovařčík (M. Doudera, Jašek), 59. Martin Růžička (P. Vrána, M. Stránský) – 34. Kucsera (Dujsík), 40. V. Tomeček (Škůrek)

HC Oceláři Třinec: Kořenář (Štěpánek) – M. Doudera, Gernát, D. Musil (A), Galvinš (C), Kundrátek, Jaroměřský – Martin Růžička, P. Vrána, M. Stránský – Chmielewski, Marcinko, Zadina – O. Kovařčík, Jašek, M. Kovařčík – Dravecký (A), Roman, Hrehorčák – Hrňa.

HC Olomouc: Lukáš (Konrád) – Švrček, Škůrek, Vyrůbalík, Dujsík (A), Ondrušek, A. Rutar (C), T. Černý – Ostřížek, J. Knotek, V. Tomeček – J. Káňa (A), Nahodil, Kucsera – Olesz, Čachotský, Mácha – Burian, Kořenek, Bambula.

Rozhodčí: Pešina, Šindel – Zíka, Šimánek.

První třetina se ve Werk Aréně odehrávala plně v režii domácích hokejistů. Ve 3. minutě domácí využili přesilovku prostřednictvím Martina Gernáta, o pár minut později se z gólu radoval Patrik Hrehorčák. Na 0:3 pak zvyšoval Matěj Stránský. Ve druhé třetině ale Hanáci zabrali, kontaktní gól dal krátce po vypršení přesilovky Lukáš Kucsera a v závěru prostřední dvacetiminutovky snížil Vojtěch Tomeček v přesilové hře na rozdíl jednoho jediného gólu. Blízko vyrovnání byl ve třetí třetině Ostřížek, trefil však jen tyč. Naopak na druhé straně se 6 minut před koncem základní hrací doby prosadil Ondřej Kovařčík. Na konečných 5:2 pak pečetil Martin Růžička.

Ohlasy trenérů

Marek Zadina (HC Oceláři Třinec): "Jsme spokojení. Za stavu 3:0 jsme bohužel znovu trochu povolili v hlavách, nebyli jsme tolik koncentrovaní na výkon. Olomouc hrála dobře v útočném pásmu, jejich kluci jsou poctiví, výborně forčekují, dohrávají každý souboj. Hosté stáhli na rozdíl jediného gólu a sami jsme si zápas zkomplikovali. Před poslední třetinou jsme se znovu museli strachovat o výsledek, ale naštěstí jsme odskočili ve skóre. Příště musíme být v zápase jinak nastavení, kluci k tomu musí jinak přistoupit. Zápas nás stál spoustu sil."

Zdeněk Moták (HC Olomouc): "Z naší strany výsledkově špatná první třetina. Ve druhé jsme se herně zvedli a pomohly nám dvě přesilové hry, ve kterých jsme skórovali a měli jsme i šance v přečíslení dva na jednoho, které jsme bohužel nezakončili. Ani třetí třetina nebyla herně špatná a pravděpodobně rozhodlo, že jsme neproměnili čtyřminutovou přesilovou hru, kde jsme měli vyložené šance a nedali. Domácím jsme potom dovolili zvýšit jejich náskok. Ale celkově musím hodnotit výkon poměrně slušně, ač jsme prohráli a měl bych být naštvaný. To jsem, ale mírněji než normálně."

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Lukáš Fillipec | Zdroj hc-olomouc.cz

Štítky hokej, extraliga, Olomouc, Třinec, HC Oceláři Třinec, Martin Růžička, Martin Gernát, Matěj Stránský, Lukáš Kucsera, HC Olomouc, Patrik Hrehorčák, Vojtěch Tomeček, přesilová hra, Marek Zadina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Hanáci v Třinci padli. Nepomohla jim ani vyhraná druhá třetina  |  Hokej  |  Sport  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.