Počasí dnes13 °C, zítra13 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

Hokejisté Olomouce utnuli sérii tří proher a z Českých Budějovic vezou tři body

Hokejisté Olomouce vyhráli ve 22. kole extraligy na ledě Českých Budějovic 4:2 a po třech prohrách si přičítá plný počet bodů. Hanáci zápas rozhodli ve třetí třetině. Vítěznou branku vstřelil Jan Káňa, který si připsal i dvě asistence. Českým Budějovicím se ani na osmý pokus v sezoně nepodařilo doma vyhrát.

Olomoučtí dostali hned v úvodu výhodu dvojnásobné přesilovky. Více než minutové výhoda tři na pět nezůstala bez odezvy v podobě vedoucího gólu Olomouce, když Knotek zblízka přesměroval za Paterova záda Káňovu nahrávku.

V 11. minutě jeli domácí dva na jednoho a debutující Bednář po spolupráci s Plášilem trefil tyčku. Za další tři minuty se otočilo skóre v rozmezí jednatřiceti vteřin. Nejprve v početní výhodě srovnal Gilbert střelou z nulového úhlu s využitím odrazu od povyjetého brankáře. Po chybě Hanáků v rozehrávce jel Karabáček sám na Lukáše a zblízka se nemýlil.

Ve druhé třetině chyboval také budějovický obránce Lytvynov a důrazný Kucsera na dva pokusy zblízka vyrovnal. Přesně v polovině základního času se Karabáček ocitl sám před Lukášem, ale stav se nezměnil. Zakrátko na protější straně neuspěl Valský před Paterou. Ve vlastním oslabení jeli Burian s Bambulou na jediného obránce Pýchu, ale kotouč zastavil Patera.

Za zbytečné vyloučení Vydareného krátce po zahájení třetí části zaplatil Motor inkasovaným gólem v oslabení. Nápřahem z pravého kruhu se prosadil Káňa. Jihočeši usilovali o vyrovnání, ale vůbec se jim nedařilo v útočné fázi, kde naráželi na výborně bránícího soupeře, který navíc vyrážel k nebezpečným protiútokům.

Pěknou střelou mohl v závěru zvýšit Gřeš, šanci měl také domácí Karabáček. Téměř dvě a půl minuty před koncem zkusil Motor power play, ale hosté se vymanili z drtivého obléhání a Kolouch čtvrtým gólem definitivně rozhodl o jejich výhře.

Hlasy trenérů po utkání:

Jan Tomajko (Olomouc): „Budějovice jsou týmem, který má výborný pohyb, ale my jsme dobře přistoupili k zápasu. Pomohla nám využitá přesilovka pět na tři v úvodu, přestože jsme potom paradoxně dostali dva rychlé góly. Musím ale pochválit hráče. Bojovali a šli si za výsledkem. V závěru jsme měli trochu štěstí, ale šli jsme mu naproti."

Václav Prospal (České Budějovice): „Co jsme dnes předvedli, to má hodně daleko k extraligovému výkonu. Strašný začátek. Přijede soupeř, který se trápí v poslední době, a my mu nabídneme přesilovku pět na tři. Po právu jsme nejtrestanějším týmem v soutěži."

Madeta Motor České Budějovice - HC Olomouc 2:4 (2:1, 0:1, 0:2)

Branky a nahrávky: 14. Gilbert (Plášil, Michnáč), 14. Karabáček (Jonák) - 3. J. Knotek (Káňa, Kucsera), 26. Kucsera (Káňa), 42. Káňa (Ondrušek), 59. Kolouch (Olesz). Rozhodčí: Šír, Mrkva - Bryška, Axman. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:2. Bez diváků.

České Budějovice: Patera - Plášil, Pýcha, Suchánek, Vydarený, Pavel, Lytvynov - Z. Doležal, R. Přikryl, M. Novák - Gilbert, Raška, Michnáč - M. Beránek, Venkrbec, Christov - L. Bednář, Jonák, Karabáček. Trenér: Prospal.

Olomouc: Lukáš - Valenta, Švrček, Dujsík, Vyrůbalík, A. Rutar, Ondrušek, T. Černý - Bambula, J. Knotek, Burian - Kucsera, Nahodil, Káňa - Valský, Kolouch, Olesz - Tomeček, Kusko, Gřeš. Trenéři: Tomajko a Moták.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Petr Tibitanzl | Zdroj ČTK

Štítky hokej, olomouc, mora, české budějovice, motor, výhra, Madeta Motor České Budějovice, HC Olomouc, Jan Káňa, hokejista, Václav Prospal, Jan Tomajko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejisté Olomouce utnuli sérii tří proher a z Českých Budějovic vezou tři body  |  Hokej  |  Sport  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.