Počasí dnes17 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Hokejisté Olomouce porazili potřetí Plzeň a jsou ve čtvrtfinále

Hokejisté Olomouce porazili ve třetím zápase předkola play off extraligy Plzeň 2:1, sérii vyhráli 3:0 a na úkor favorita postoupili do čtvrtfinále, ve kterém se utkají s pražskou Spartou. Dnešní utkání rozhodl ve 28. minutě svým druhým gólem v nejvyšší soutěži útočník Jakub Navrátil.

Hanáci se s Plzní potkali v play off počtvrté za posledních pět let a poprvé postoupili. Do vyřazovací části šli přitom z dvanáctého místa po základní části, zatímco Plzeň byla pátá. I proto Olomouc bez ohledu na výsledky dalších sérií předkola ví, že se ve čtvrtfinále utká s nejlepším týmem základní části Spartou.

Do sestavy domácích se po skončení disciplinárního trestu vrátil Ondrušek, hostům naopak ze stejného důvodu chyběl Jiříček.

Plzeň potřebovala k prodloužení sezony vyhrát, i proto začala aktivně hned od začátku. Již v první minutě si brankář Konrád připsal několik důležitých zákroků. Nápor hostů podpořilo vyloučení Dujsíka, slovenský gólman ve službách domácích si ale poradil i s Kodýtkovou dorážkou.

Do vedení se však z první vážnější šance dostala Olomouc. Kucsera ujel po pravém křídle a v přečíslení dvou proti jednomu předložil puk Strapáčovi, jenž překonal přesouvajícího se Frodla.

Následně Hanáci nevyužili početní výhodu, naopak se dvakrát sami bránili v oslabení. Nejblíže k vyrovnání Plzeň měla v poslední minutě první třetiny. Kantner se uvolnil v útočném pásmu, jenže jeho střela zamířila jen do tyče.

V úvodu druhé části si oba gólmani připsali chybná vyjetí z branky. Zatímco po Frodlově zaváhání Klimek trestuhodně netrefil prázdnou branku, na druhé straně Straka Konráda v oslabení pohodlně objel a poslal puk do odkryté branky.

Dostat Olomouc znovu do vedení poté mohl Kucsera, plzeňský brankář byl proti. Nebezpečně střílel také hostující obránce Budík, jehož střela se otřela o boční síť branky. Tři minuty po vyrovnání udeřili znovu domácí. Navrátil se dostal po rychlé a přesné Knotkově přihrávce v samostatném úniku před Frodla a překonal ho pod horní tyč. Vzápětí Olomouc málem vedla o dvě branky. Nahodil napřáhl z ideální pozice v mezikruží a trefil tyč.

Hosté se tlačili za vyrovnáním, z ostrého úhlu však Gulaš zamířil do boční strany tyče. V přesilové hře domácích střílel z nadějného prostoru Navrátil, jenže zamířil těsně vedle. Hra se poté nesla v duchu plzeňského dobývání poctivé olomoucké obrany a mnoho šancí k vidění nebylo. Paradoxně až v oslabení hostů střílel po Káňově nepřesné přihrávce Lang, jenže olomouckou branku přestřelil. O chvíli později se neujala ani Kaňákova střela od modré čáry, Konrád zasáhl vyrážečkou.

Při závěrečné power play sice Ondrušek trefil odkrytou branku, ale jeden z jeho spoluhráčů byl v ofsajdu a gól neplatil. Na postupu Olomouce to ale již nic nezměnilo.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HC Olomouc

Štítky Sport, hokej, extraliga, play off, předkolo, Olomouc, Plzeň, FOTO, AUDIO, SK Sigma Olomouc, FC Viktoria Plzeň, čtvrtfinále, AC Sparta Praha, Jakub Navrátil, hokejista

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejisté Olomouce porazili potřetí Plzeň a jsou ve čtvrtfinále  |  Hokej  |  Sport  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.