Počasí dnes21 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Kohoutům dnes může skončit sezóna. Do Prahy se ještě chceme vrátit, hlásí Olesz

Ani dvě branky Rostislava Olesze nestačily olomouckým hokejistům k zisku prvního bodu ve čtvrtfinálové sérii proti Spartě. Na vlastním ledě Hanáci podlehli 2:3 a v sérii prohrávají už 0:3 na zápasy. Dnes budou odvracet možný konec sezony.

„Prohráli jsme zápas, ve kterém jsme měli až moc šancí na to, že proti nám hrála Sparta. Dovolili nám jich hodně, jenže my jsme nebyli schopni je proměnit. Z tlaku, který jsme během zápasu místy měli, jsme nedokázali vytěžit góly. Hlavně jsme během zápasu ani jednou nevedli a dotahovat je vždy těžší," řekl Olesz a poukázal na fakt, že Hanáci ve všech třech dosavadních zápasech se Spartou inkasovali jako první.

Domácí mrzelo zejména to, že všechny tři branky inkasovali po laciných ztrátách puku a vlastních chybách. „Každý gól v hokeji padne po nějaké chybě. Každý sport hraný na góly nebo koše je hra chyb. Chyba se prostě stane. V defenzivě by to mělo být lepší, ale to se stane. Musíme se podívat i na druhou stranu, kde jsme měli šance a neproměnili jsme je," podotkl pětatřicetiletý útočník.

Po dvou venkovních porážkách Olomouc v domácím zápase přidala na důrazu a upravila také taktiku v útočném pásmu. Olesz to ale nepřeceňoval. „U nás jsou oproti O2 areně tvrdší mantinely, možná proto to sparťanům přišlo tvrdší. K hokeji tvrdost patří, je to kontaktní sport. Saša (Salák) je vynikající gólman. Dnes už v play off gólmani střely chytají velmi dobře. Snažíme se vyvarovat zbytečných střel, aby se do toho zbytečně lehce nedostal. Musíme hrát na bránu hlavně těžké puky," uvedl odchovanec Vítkovic.

Útočník se zkušenostmi z NHL se v první třetině ocitl sám přes Salákem, prostřelil ho rychlou střelou zápěstím a vyrovnal stav zápasu poprvé. Podruhé Olesz srovnal skóre sedm minut před koncem třetí třetiny, kdy se od něj odrazil puk do branky po důrazné hře na brankovišti. „Druhý gól hlavičkou jsem vůbec necítil. Nějak to tam proletělo, když jsem se otočil, ani nevím. Tohle je ale naše cesta, hokej je kontaktní sport a góly padají z předbrankových prostorů," řekl.

Své branky by vyměnil za týmový úspěch. „Dva góly mě po takovém výsledku ani moc netěší. Člověk má sice radost z herního projevu, ale v kolektivním sportu chcete vyhrávat. To se nám teď proti Spartě nedaří, tak z toho ani nemůžu mít radost," konstatoval.

Olomoučtí mají motivaci proti favorizované Spartě uspět a vrátit sérii minimálně ještě jednou do hlavního města. „Nezbývá nám nic jiného, než vyhrát čtyři zápasy v řadě. Víme, že to ale bude hodně těžké, skoro až nemožné. Ale chceme se do Prahy ještě vrátit. Šance jsme měli, musíme se od toho odrazit a jít do toho zítra znovu," dodal Olesz.

HC Olomouc - HC Sparta Praha 2:3 (0:1, 1:0, 1:2)

Branky a nahrávky: 29. Olesz (Kolouch, Ostřížek), 53. Olesz - 2. Forman (Buchtele), 41. Polášek (Řepík), 55. Tomášek (Forman). Rozhodčí: Jeřábek, Lacina - Kajínek, Špringl. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Bez diváků. Stav série: 0:3.

Olomouc: Konrád - Švrček, Ondrušek, Škůrek, Vyrůbalík, Dujsík, Rašner, A. Rutar - J. Káňa II, Nahodil, Strapáč - Olesz, Kolouch, Ostřížek - Kucsera, J. Knotek, Klimek - Bambula, Navrátil, Burian. Trenéři: Moták a Tomajko.

Sparta: Salák - Jurčina, T. Dvořák, Košťálek, Polášek, T. Pavelka, Němeček - Řepík, Horák, Sobotka - Kudrna, Tomášek, Rousek - Forman, M. Sukeľ, Buchtele - Dvořáček, Zikmund, Žálčík. Trenéři: Hořava a Jandač.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HC Olomouc

Štítky sport, hokej, extraliga, play off, čtvrtfinále, Olomouc, Sparta, Olesz, AC Sparta Praha, SK Sigma Olomouc, National Hockey League, MFK Vítkovice, HC Sparta Praha, HC Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kohoutům dnes může skončit sezóna. Do Prahy se ještě chceme vrátit, hlásí Olesz  |  Hokej  |  Sport  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.