Počasí dnes25 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

David dělá správné věci ve správný moment, popisuje hru Krejčího trenér Tomajko

Z jeho rukou převzal před novináři bílý dres hokejové Olomouce aktuálně zřejmě nejsledovanější útočník české extraligy. Trenér a jednatel klubu Jan Tomajko si symbolicky potřásl rukou s hvězdným Davidem Krejčím, který bude jedinečnou posilou Kohoutů. Jeho roli a přínos pro tým musejí trenéři co nejlépe vyladit.

Pětatřicetiletý rodák ze Šternberku David Krejčí má táhnout ofenzivní snahy Olomouce v nové sezoně. "Doufáme a věříme, že hráči nebudou spoléhat jen na Davida a budou mu chtít pomoct. Pro nás to bude také pomoc do kabiny, obrovské zkušenosti, Doufáme, že nám pomůže zlepšit efektivitu v útoku, kterou nemáme takovou, jak bychom chtěli," uvedl jeden z trenérů olomouckých hokejistů Jan Tomajko.

Lodivod Kohoutů věří, že Krejčí bude předávat zkušenosti novým spoluhráčům, kteří se po jeho boku budou zlepšovat. Ale nejen jim. "Ovlivní hráče i nás. Jako trenéři jsme rádi, že můžeme hráče s takovými zkušenostmi trénovat, Budeme také jako houby a budeme nasávat informace, to je jasné. Člověk se musí pořád učit, nemůžeme zamrznout," pousmál se dvojnásobný mistr světa.

Prvním úkolem Tomajka a jeho trenérského kolegy Zdeňka Motáka bude najít pro Krejčího spoluhráče do elitního útoku. "To je náš úkol. Najít mu hráče, se kterými by si rozuměl. Nějakou představu máme, ale nechceme ji teď prozrazovat. Něco si k tomu řekne i David a jsem si jistý, že dáme sestavu dohromady tak, aby to vyhovovalo všem," řekl Tomajko. Je pravděpodobné, že Krejčí bude nastupovat ve formaci s Janem Káňou.

Cílem je postoupit přes čtvrtfinále

S osobností čtvrtého nejproduktivnějšího Čecha v historii NHL rostou i sezonní ambice olomouckého klubu.  "Nechtěl bych říkat, že budeme hrát o titul nebo podobné věci. Bude to strašně vyrovnaná soutěž. Důležité je dostat se do play off a je jedno, ze kterého místa," tvrdí Jan Tomajko. S týmem bude chtít vylepšit loňský výsledek. "To znamená přejít přes čtvrtfinále. Myslím si, že mužstvo na to máme. I tím, že je tady David, tak by se kvalita měla zvednout. Věříme tomu," dodal Tomajko.

Podle pětačtyřicetiletého trenéra musí Hanáci Krejčího správně využívat. "Je potřeba si říct, jaký je David hráč. Není to někdo, kdo objede tři soupeře, udělá kličky a někoho vymíchá. Jeho obrovská přednost je čtení hry a dělá správné věci ve správný moment. To je jeho hra a v tom je neskutečný," podotkl Tomajko.

Na první zápas Davida Krejčího v dresu Olomouce si budou muset fanoušci počkat až do začátku extraligy, do přípravných utkání zámořím ostřílený hokejista nezasáhne. „Samozřejmě, že pro ostatní to bude asi trošku náročnější, ale prostě to tak je a buďme rádi, že tady David je. Uděláme vše pro to, aby 10. září byla postavená lajna s ním, která to potáhne," řekl Tomajko, který také vyhlíží premiérový zápas nové sezony proti Mladé Boleslavi.

Kouč Tomajko řadí Krejčího mezi nejlepší centry světa, vítěz Stanleyova poháru z roku 2011 přitahuje zájem diváků i médií. I když se bývalá opora Bostonu Bruins nevěnuje sociálním sítím a stráží si své soukromí, pro hokejové kluby má velkou marketingovou hodnotu. „Evidujeme zvýšený zájem fanoušků. A hlavně také ze zahraničí, potažmo z USA. Lidé z Ameriky si objednávají dresy. Je to znát, i z tohoto pohledu je David velkou posilou,“ potvrzuje marketingový manažer HC Olomouc Simon Vejtasa.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Alena Zapletalová - HC Olomouc

Štítky Hokej, HC Olomouc, sport, David Krejčí, Olomouc, Jan Tomajko, trenér, Extraliga ledního hokeje, USA, National Hockey League, Boston Bruins, Stanley Cup, BK Mladá Boleslav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

David dělá správné věci ve správný moment, popisuje hru Krejčího trenér Tomajko  |  Hokej  |  Sport  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.