Počasí dnes27 °C, zítra30 °C
Pondělí 17. června 2024  |  Svátek má Adolf
Bez reklam

ANKETA: Bitva o hokejové zlato živě i v centru Olomouce. Město připravuje projekci

, aktualizováno 26. května 2024, 12:40

Po 14 letech se česká hokejové reprezentace probojovalo do finále světového šampionátu, výkony národního týmu v průběhu domácího turnaje přitahují obrovský zájem veřejnosti. Pro sdílení emocí a napětí při sportovní bitvě připravují některá města či podniky také v Olomouckém kraji veřejné promítání. Fanzóna vznikne také v centru hanácké metropole.

Český národní tým v sobotu odpoledne zazářil v semifinálovém duelu proti Švédsku a výhrou 7:3 si pro 14 letech vysloužil místo v boji o nejcennější kov z mistrovství světa. Soupeřem týmu kouče Radima Rulíka bude Švýcarsko, které si v napínavém večerním střetnutí poradilo až po nájezdech s Kanadou. Finálový zápas Česká republika – Švýcarsko začíná ve 20:20.

Také fanoušci v Olomouckém kraji se chystají na dálku podporovat národní tým u televizních či velkoplošných obrazovek doma, v restauracích nebo na náměstích. Možnost sledovat důležitý hokejový souboj budou mít fanoušci i v centru Olomouce. Podle Radky Štědré, mluvčí olomoucké radnice, je projekce ve fázi finální příprav. „Probíhá zajištění technického vybavení, odpoledne bude instalována bude konstrukce s velkoplošnou obrazovkou o rozměru šest krát tři metry. Řešíme i další náležitosti, probíhají jednání s Českou televizí a příslušnou zahraniční agenturou o vysílacích právech, která je potřeba pro veřejnou projekci zajistit. Další informace budeme již brzy zveřejňovat,“ potvrdila mluvčí Štědrá s tím, že krajské město má kvůli své velikosti odlišné podmínky pro získání práv na promítání než menší města či obce.

Už na semifinálový zápas připravili promítání i s hudebním programem na náměstí T. G. Masaryka v Přerově, a na stejném místě bude možné sledovat také poslední utkání šampionátu.

Kde budete sledovat finálový zápas MS v ledním hokeji 2024?

Celkem hlasovalo159 čtenářů

„Bude tu veškerý komfort včetně otevřených toalet v Městském domě, fandové tak mohou na náměstí TGM strávit celé odpoledne i večer,“ uvedl na webu města Jaroslav Macíček, ředitel Kulturních a informačních služeb města Přerova, které se na dvoudenní akci organizátorsky podílejí.

Na čtvrtfinálovou a semifinálovou projekci na nádvoří prostějovského zámku naváže také fanouškovská zóna na novém místě, a to rovněž na náměstí T. G. Masaryka v Prostějově před městskou radnicí. Hokej budou moct sledovat fanoušci také například v Uničově, kde bude připravena velkoplošná obrazovka na zahradě městského klubu. Projekci v kulturním domě Nadační připravila například také Velká Bystřice nedaleko Olomouce, v Hranicích budou lidé sledovat přenos hokejového duelu na fotbalovém stadionu SK Hranice.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto FB Český hokej

Štítky Hokej, sport, promítání, projekce, hokej Olomouc, promítání Olomouc, veřejná projekce, Olomouc, Přerov, Prostějov, finále MS, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ANKETA: Bitva o hokejové zlato živě i v centru Olomouce. Město připravuje projekci  |  Hokej  |  Sport  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.