Počasí dnes29 °C, zítra24 °C
Neděle 18. srpna 2024  |  Svátek má Helena
Bez reklam

FOTOGALERIE: Hokejové bitvy, koncerty i divadlo. Olomoucký klub uspořádal pro fanoušky jedinečný festival

Do začátku dalšího ročníku hokejové extraligy zbývá ještě měsíc, olomoucký klub si pro své fanoušky připravil atraktivní dvoudenní pozvánku na novou sezonu. Zimní stadion a jeho okolí se stalo dějištěm druhého ročníku Mora Festu, který nabídl nejen sportovní souboje či představení nových dresů, ale také kulturní program s divadelním představením či koncerty populárních interpretů jako Xindl X či O5 a Radeček.

Od pátečního odpoledne bylo u olomoucké plecharény a také v jejich útrobách rušno. Na ledové ploše začal souboj O vládce Hané, ve kterém se postupně během dvou dnů střetli dorostenci, junioři a také A-týmy Olomouce a Přerova. Kromě hokeje ale domácí klub zajistil i rozmanitý kulturní program. Páteční večer tak patřil inscenaci Splašené nůžky v podání činohry Moravského divadla Olomouc.

„Za mě takové propojení dává smysl, kultura i sport má v České republice spoustu příznivců. Moc takových akcí u nás přitom není. Chtěli jsme vymyslet trochu něco jiného, snad se to povedlo, ale hlavní vysvědčení nám dají fanoušci,“ uvažoval marketingový manažer HC Olomouc Simon Vejtasa a dodal, že už návštěvnost akce je určitou indicií, která napovídá o úspěšnosti festivalu. Do areálu v Hynaisově ulici si našlo cestu v pátek a v sobotu přibližně tři tisíce lidí.

Z ledu do ateliéru. Hokejista Vilém Burian se v Olomouci nadchnul pro kreativní zážitkové malování

Netradiční cestu zvolil po konci profesionální sportovní kariéry bývalý hokejový útočník Olomouce, Brna či Prostějova Vilém Burian – jen pár stovek metrů od olomouckého zimního stadionu si otevřel ateliér zaměřený na zážitkovou tvorbu obrazů s...

„Já osobně jsem spokojený. Loňský ročník byl takový malý fesťáček, tentokrát už přišlo lidí víc. Nicméně je to náročné, Olomouc je vnímana jako rodinný klub. Událost jsme zvládli zorganizovat v malém počtu pracovníků, což to ještě podtrhuje a za to úsilí bych chtěl všem poděkovat, jsem na kolegy pyšný,“ poznamenal Vejtasa.

Sobotní dění pokračovalo od dopoledních hodin, nejprve se na ledové ploše utkali junioři Olomouce a přerovských Zubrů. Následoval koncert kapely Kameron a křest dresů pro novou sezonu. Ty podle šéfa marketingu prošly spíše drobnými změnami, které se týkají panorama Olomouce ve spodní části trikotu či stylu písma. Klub zároveň těší i získání nových sponzorů, jejichž loga se také zakomponovaly na dres. Ten s hráči A-týmu pokřtila také reprezentantka České republiky v ledním hokeji a bývalá gólmanka Olomouce Blanka Škodová.

Do akce se poté pustili hokejisté extraligového mužstva, kteří si v poslední části bitvy O vládce Hané poradili v jasném poměru 5:1 s Přerovany. S mírným zpožděním způsobeným zraněním a ošetřováním přerovského gólmana Vojtěcha Mokryho a také krátkodobým vydatným deštěm se před zimákem rozezněly známé písně populární kapely O5 a Radeček. „Protože jsme ze Šumperka, tak přirozeně a vždycky fandíme Olomouci, co se týká vyšších hokejových pater. Ať vám sezona vyjde, ať z toho máme radost,“ potěšil fanoušky Kohoutů z pódia frontman skupiny Tomáš Polák.

Po koncertu usedli za dlouhou řadu stolů členové extraligového týmu a rozdávali podpisy a úsměvy na fotografie. Nabitý program sobotního dne pak zakončovala u zimního stadionu kapely Reflexy, retro party a také afterparty v klubu Belmondo. Hokejoví kohouti se zaměřují na vytvoření pevnějšího pouta se svými fanoušky. „Chceme dělat něco víc než jen hokej. V dnešní době si myslím, že už je to potřeba. Máme omezené možnosti, co můžeme uspořádat uvnitř plecharény, tak nás napadlo využít venkovního parkoviště. Doufám, že v této akci budeme pokračovat i dál. Jde o celoroční přípravy, akcí je hodně a kapely je potřeba domlouvat i rok dopředu. Nejintenzivnější jsou pak z hlediska organizace poslední dva tři týdny. Ale myslím, že po akci si všichni plácneme a budeme se těšit na další rok,“ uzavřel s úsměvem marketingový manažer Vejtasa.

Ohodnoť článek

Foto Stanislav Heloňa

Štítky Sport, hokej, HC Olomouc, extraliga, festival, Mora Fest, O5 a Radeček, Kameron, Moravské divadlo Olomouc, Olomouc, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTOGALERIE: Hokejové bitvy, koncerty i divadlo. Olomoucký klub uspořádal pro fanoušky jedinečný festival  |  Hokej  |  Sport  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.