Počasí dnes28 °C, zítra27 °C
Pátek 19. července 2024  |  Svátek má Čeněk
Bez reklam

Z Rytíře Kohoutem. Patera posílí olomoucký tým

Olympijský vítěz z Nagana Pavel Patera se stal třetí posilou hokejistů Olomouce. Nováček extraligy se domluvil s dvaačtyřicetiletým útočníkem, který s kladenskými Rytíři neuspěl v baráži a klub sestoupil do první ligy. Paterovi bývalý klub nenabídl novou smlouvu, proto se rozhodl přestoupit. „Chtěl jsem pokračovat v Kladně, ale to bohužel nic nenabídlo, takže jsem mohl do sportovního důchodu nebo přestoupit. Rozhodl jsem se pro druhou variantu,“ uvedl Patera, který nové angažmá bere jako výzvu.

„Pavel Patera má stále své kvality. Vyhrál kanadské bodování celé baráže. Chtěl si ještě zahrát extraligu a rychle jsme se domluvili,“ uvedl generální manažer Olomouce Erik Fürst, podle něhož k přestupu pomohly také dobré vztahy hráče s majitelem klubu Jiřím Dopitou.


Již dříve Moru posílil obránce Martin Vyrůbalík a brankář Jiří Trvaj. Patera je třetím úlovkem olomouckého vedení. Další posily jsou v jednání. „Ještě přijdou tři nebo čtyři hráči,“ poznamenal Fürst.
Bývalý kapitán národního týmu s reprezentací vyhrál olympiádu v Naganu a je čtyřnásobným mistrem světa. Získal mistrovské extralize, ruské KHL a švédské elitní soutěži.

-kp-

Štítky Pavel Patera, Rytíři Kladno, HC Olomouc, Nagano, olympijské hry, Jiří Dopita, Martin Vyrůbalík, Jiří Trvaj, Kontinentální hokejová liga

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Z Rytíře Kohoutem. Patera posílí olomoucký tým  |  Hokej  |  Sport  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.