Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Hokejisté porazili Chomutov za osm minut

Velmi nadějně to vypadá i na začátku druhé poloviny baráže o hokejovou extraligu. Olomoučtí hokejisté přivezli tři body z těžkého souboje s Chomutovem. Branky přitom padaly až v poslední třetině.

Na severu Čech Hanáci pokračovali ve své spanilé jízdě. Extraligového soupeře porazili 3:1 a míří do elitní soutěže. „Jeli jsme pro bod, máme tři,“ radoval se po zápase trenér Olomouce Jiří Dopita.

Hosté se dostali do vedení v 51. minutě, když Marosz překvapil domácího Růžičku bekhendovou střelou. Chomutov o chvíli později odpověděl dorážkou Svobody, v 58. minutě se ale zápas definitivně překlopil na stranu Mory. Hermanův blafák skončili v síti a při závěrečné power – play domácího mužstva ještě vítězství pojistil Ostřížek.

„Byl to hodně vyrovnaný zápas, v němž nám pomohl první gól. Chomutov sice vyrovnal, ale nás to nezlomilo. I díky tomu jsme se dočkali další branky,“ komentoval průběh rozhodující třetiny útočník Roman Rác.

Olomouc po sedmém kole drží postupovou příčku s náskokem pěti bodů. Extraliga je blízko. Podle trenéra Dopity k postupu bude stačit jednadvacet bodů. To znamená, že Kohouti potřebují ve zbývajících pěti zápasech dvakrát zvítězit v řádné hrací době. „Kalkulovat nebudeme. Stále se hraje o patnáct bodů a to je hodně. Musíme jít do zápasů pořád naplno a uvidíme, jak všechno dopadne,“ tvrdí olomoucký hokejista Rostislav Marosz. (kp)

Štítky Piráti Chomutov, hokejista, Extraliga ledního hokeje, HC Olomouc, Jiří Dopita, Rostislav Marosz, Česko, Roman Rác

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejisté porazili Chomutov za osm minut  |  Sport  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.