Počasí dnes25 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Volejbalová euforie na Hané. Prostějov urval senzačním způsobem extraligový titul

Prostějov slaví! Překvapivě úspěšné play-off se podařilo volejbalistkám z Hané dotáhnout k vítěznému konci a po čtyřech letech se tým kouče Miroslava Čady raduje z extraligového titulu. Proti KP Brno zvítězily Prostějovanky ve čtvrtečním utkání v domácí hale 3:1 a stejný poměrem ovládly i finálovou sérii.

Sportovní hala Národního sportovního centra v Prostějově byla zaplněná do posledního místečka, kulisu doplnila i početná výprava fanoušků z jihomoravské metropole. Tam se série na začátku týdne zdramatizovala, na domácí půdě však Hanačky nezaváhaly a daly pečeť na zisk jedenáctého titulu. Po deseti triumfech v roli hegemona české nejvyšší soutěže tentokrát svými výkony Prostějov postupně zaskočil silné soupeře i některé volejbalové odborníky. „Dříve jsme měli družstvo na mistrovský titul. Tentokrát jsme to tak absolutně neměli. V roli favoritů byly jiné týmy. Pasovali jsme se do skupiny od třetího do sedmého místa a po posílení se nakonec ukázalo, že jsme schopní hrát o nejvyšší příčky,“ zářil po zisku svého už šestnáctého extraligového zlata lodivod prostějovského týmu Miroslav Čada.

VK Prostějov – VK Královo Pole 3:1 (25:14, 22:25, 25:18, 25:22). Konečný stav série 3:1
Sestavy:
Prostějov: Fričová 19, Kvapilová 8, Šunderlíková 20, Faltínová 10, Loffová 10, Bajusz 2, libero Stavinohová - Meidlová, Smolková 2. Trenér: Čada.
KP Brno: Pavlíková 9, Hrušecká 8, Morenová 3, Bukovská 17, Koulisiani 11, Kamasová 3, libero Digrinová - Pavlicová 3, Judlová, Pelikánová. Trenér: Wiesner.

Do vyřazovací části Prostějov vstupoval z pátého místa základní části, postupně přešel přes Ostravu, loni mistrovský Liberec a nakonec si poradil i s týmem KP Brno. Talentované Brňanky předtím v dramatické pětizápasové bitvě vyřadily Olomouc. I na straně Králova Pole se po utkání rozhostila velká radost z extraligového stříbra, pravá euforie ale pochopitelně vládla na straně mistrovského Prostějova.

„Věděly jsme, že máme šanci titul získat. Série proti Ostravě nás nakopla, proti Liberci jsme si řekly, že nemáme co ztratit. Tak nám to šlo pořád dál, do každého zápasu jsme šly naplno,“ popisovalo libero prostějovského týmu Adéla Stavinohová.

Podobně jako ve třetím utkání byly prostějovské hráčky jeden set od zisku titulu. Tentokrát už ale šanci nepustily. Soustředěnou hrou získávaly náskok, bodově opět řádila univerzálka Karin Šunderlíková, pod jejíž taktovkou došel tým i přes velkou snahu Brňanek k titulu. „Je to pro mě něco neskutečného, brala bych jakoukoliv medaili a toto je sen," řekla slovenská reprezentantka a nejlepší hráčka finálové série, která přitom Prostějov posílila až v lednu.

Právě Šunderlíková posledním útokem urvala vítězství pro Prostějov a nezbývalo než si užívat vítězné chvíle s medailemi, obrovským pohárem a zástupy fanoušků.

„Bylo to nádherné. Celé play-off nám fandila plná hala. Na každý zápas se museli přidávat židle navíc, bylo pořád vyprodáno. Prostě paráda,“ ocenila diváckou kulisu Adéla Stavinohová.

Prostějov odložil změnu územního plánu. Lidé se bouřili proti možnosti stavět blízko lesoparku

Varianta pátého územního plánu v Prostějově se odkládá. Na mimořádném jednání zastupitelstva pro tento krok hlasovalo všech 31 přítomných zastupitelů. Nová podoba důležité koncepce pro rozvoj města se stala terčem kritiky kvůli pozemkům u...

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FB Anry Lukáč

Štítky volejbal, sport, extraliga, VK Prostějov, Prostějov, Olomoucký kraj, Haná, VK Královo Pole, Miroslav Čada, Ostrava, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Volejbalová euforie na Hané. Prostějov urval senzačním způsobem extraligový titul  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.