Počasí dnes18 °C, zítra19 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Olomoučtí veslaři přivezli z mistrovství České republiky šest medailí

Šest medailí z mistrovství České republiky ve veslování v Račicích uzavřelo první část sezony. Dorostenci si vezou celou sadu, dorostenky stříbro a bronz a juniorky bronzové medaile.

Podmínky na hranici únosnosti, úmorné vedro a teplotní rekordy si připravily Račice na nedělní finále. To ale nezabránilo olomouckým veslařům, aby se statečně nepoprali o cenné kovy.

Dorostenci vylovili zlato na osmě. Snášel, Grivalský a Hoskovec ve společenství s Pardubicemi a Přerovem s přehledem zvítězili před oddílovými posádkami ČVK Praha a Slavie. Grivalský a Hoskovec přidali stříbro ze čtyřky, opět ve společenství s Přerovem. Čistá olomoucká čtyřka Pospíšil, Kratochvíl Š., Řezáč, Bradáč završila medailovou sbírku bronzovým úlovkem.

Dorostenky Slepičková J. a Brokešová vybojoval dva cenné kovy, stříbro na osmě, kterou kormidlovala Tereza Michalčíková, bronz na čtyřce ve společenství s Otrokovicemi.

Juniorky bodovaly na osmě. Benýšková, Truhlářová L., Brázdová, Zbořilová, Ševčíková, Michalčíková a kormidelník Holčák si v moravském společenství dojeli pro bronzové medaile.

Další posádky bodovaly ve finále A. Dvojka dorostenců Kolomazník - Mach ztratila bronz 50 metrů před cílem a zbyla na ni bramborová medaile, 4. místo vezou i juniorky na čtyřce. Veronika Chrbjátová dojela na čtyřkách žen na 4. a 6. místě, junior Václav Chaloupka obsadil na čtyřce párové 5. místo.

Tisková zpráva

Štítky úspěch, veslaři, sport, Olomouc, Česko, bronzová medaile, stříbrná medaile, Přerov, ČVK Praha, veslař, Pardubice, Václav Chaloupka, Otrokovice

Olomoučtí veslaři přivezli z mistrovství České republiky šest medailí  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.