Počasí dnes24 °C, zítra22 °C
Pondělí 1. července 2024  |  Svátek má Jaroslava
Bez reklam

Olomoucké kolbiště láká jezdce i diváky. Parkurová trať prověří téměř 400 koní

Nabitá startovní listina a trať od špičkového irského stavitele. V olomouckém jezdeckém areálu bude od středy až do víkendu opět živo, na programu je parkurový Světový pohár. Na letošní ročník se přihlásilo téměř 250 jezdců.

Mezinárodní skokové závody CSI2*-W Olomouc 2021 naplno odstartují ve středu 16. června a během pěti dnů nabídnou celkem 24 soutěží. Ve všech soutěžních kategoriích by se mělo celkem představit přes 370 koní.

„Jedná se o předběžné počty, jelikož přihlášky jsou stále otevřené. Očekáváme však, že by konečný počet koní měl být maximálně do čtyř stovek,“ upřesnila ředitelka olomouckého mezinárodní mítinku Klára Damborská. V osmém ročníku závodů CSI v Olomouci by měli s překážkami zápolit jezdci a jezdkyně ze čtrnácti států.

Náročné parkury pro účastníky tradičně připravují elitní stavitelé, letos navrhne podobu kolbiště Alan Wade z Irska. „Vždy jsme chtěli pro Světový pohár v Olomouci něco zajímavého pro jezdce, a tak jsme se dohodli na tom, že budeme zvát stavitele parkuru té nejvyšší úrovně. Tedy ty, kteří dosáhli Level 4, a kteří staví ty největší závody a šampionáty,“ říká Klára Damborská.

Rozvolňování protiepidemických opatření umožní divákům zavítat do hlediště olomouckého areálu a zájem je podle organizátorů značný. Z důvodu nutné regulace však je nezbytné si zakoupit vstupenku, a to nejlépe přes internet. „Tradicí bylo vstupné zdarma. Vzhledem k limitované kapacitě návštěvníků jsme však museli přistoupit k prodeji vstupenek,“ objasňuje ředitelka Equine Sport Centra Olomouc Michaela Smrčková. Vstupenky bude možné v krajních případech zakoupit i přímo na místě.

Zkratka CSI2*-W označuje termín concours de saut international – mezinárodní skokové závody dvouhvězdičkové kategorie, nejvyšší třídou jsou závody s pěti hvězdami. W symbolizuje zařazení soutěže do světového poháru. Mezinárodní podnik se koná v areálu Equine Sport Center v Olomouci Lazcích.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto CSI Olomouc - Kateřina Návojová

Štítky sport, koně, parkur, Olomouc, světový pohár, vstupenka, Irsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Olomoucké kolbiště láká jezdce i diváky. Parkurová trať prověří téměř 400 koní  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.