Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

FOTOGALERIE: Šternberk zaplavila špičková cyklistika. Sazka Tour ovládl Ital Rota

Ze Šumperka vyrazil v neděli před polednem peloton profesionálních cyklistů v závěrečném díle prestižního závodu Sazka Tour a přes Červenohorské sedlo, Bruntál a Moravský Beroun doputoval až do Šternberku. Ve skvělé atmosféře si výkony elitních závodníků užily stovky fanoušků, až do posledních kilometrů bojoval o výhru mohelnický rodák Michael Kukrle. Nakonec však byl o něco silnější Francouz Alexis Guerin, který se v centru Šternberka radoval z výhry. Celkové prvenství udržel Ital Lorenzo Rota.

Český cyklista Michael Kukrle z týmu Elkov Kasper skončil druhý v dnešní závěrečné etapě Sazka Tour, která měřila 180 kilometrů a vedla ze Šumperka do Šternberka přes celkem 2720 výškových metrů. Čtvrtou etapu vyhrál po úniku Francouz Alexis Guerin.

Medaile z republiky i olympiády. Tým cyklistických talentů z Olomouce sbírá úspěchy

S potěšením se mohou ohlížet za první polovinou sezony zástupci olomoucké mládežnické stáje Mapei Merida Kaňkovský. Starší žáci a kadetky uspěli na mistrovství České republiky i na Olympiádě dětí a mládeže, kterou hostil Olomoucký kraj. Junioři...

 

„Únik se rodil dlouho a složitě, šli po nás, bylo to hodně těžké se tam dostat, první tři kopce jsme museli jet hodně rychle,“ hodnotil v cíli Michael Kukrle. Z početné skupiny ujel před Moravským Berounem, získal náskok a přidal se k němu Guerin. „To jsem byl rád, spolupracovali jsme do posledního kopce,“ řekl Kukrle. Zatímco v první etapě ho třetí místo mrzelo, dnes byl spokojený. „Byl dnes silnější, měl lepší nohy, já jsem na víc neměl,“ sportovně uznal český reprezentant z olympijských her v Tokiu, který v cíli zaostal za Guerinem o čtyři vteřiny.

V posledních kilometrech se pole hodně roztrhalo, celkový vítěz Lorenzo Rota dojel o 28 sekund za prvním Guerinem. „Dnes je můj šťastný den. Tým čtyři dny makal a přineslo to ovoce,“ radoval se Rota, který ještě pár metrů před cílem s Charmingem prohrával a předjel ho až na pásce. „Bylo to náročné, ale jsem spokojený. Ten únik dnes nebyl problém, to jsme věděli, že dojedeme, ale závěr byl dramatický,“ hodnotil v tiskové zprávě lídr týmu Intermarché Wanty Gobert Materiaux. Jeho týmový kolega Jan Hirt si na pódiu převzal bílý trikot pro nejlepšího českého závodníka, v celkové klasifikaci obsadil 11. místo.

Cyklistický závod Sazka Tour - závěrečná 4. etapa (Šumperk - Šternberk, 179,9 km):
1. Guérin (Fr./Voralberg) 4:28:45, 2. Kukrle (ČR/Elkov-Kasper) -4, 3. Rota (It./Intermaché-Wanty-Gobert), 4. Charmig (Dán./Uno-x), 5. Poole (Brit./Development Team DSM), 6. Zana (It./ Bardiani CSF Faizané) všichni -28, ...21. Hirt (ČR/Intermarché-Wanty-Gobert) -50, 28. Otruba (ČR/Elkov-Kasper) -57.

Konečné pořadí: 1. Rota 17:34:43, 2. Charmig -6, 3. Colleoni (It./BikeExchange-Jayco), 4. Zana oba -8, 5. Staune-Mittet (Nor./Jumbo-Visma Development Team) -14, 6. Ryan (Ir./Jumbo-Visma Development Team) -20, ...11. Hirt -1:26, 26. Schuran (ČR/ATT Investments) -6:36, 37. Otruba -12:00.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Stanislav Heloňa

Štítky Sport, cyklistika, závod, Sazka Tour, Šternberk, Michael Kukrle, Olomoucký kraj, Lorenzo Rota, Czech Cycling Tour, Šumperk, Moravský Beroun, Bruntál, Červenohorské sedlo, Česko, Jan Hirt

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTOGALERIE: Šternberk zaplavila špičková cyklistika. Sazka Tour ovládl Ital Rota  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.