Počasí dnes25 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Medaile z republiky i olympiády. Tým cyklistických talentů z Olomouce sbírá úspěchy

S potěšením se mohou ohlížet za první polovinou sezony zástupci olomoucké mládežnické stáje Mapei Merida Kaňkovský. Starší žáci a kadetky uspěli na mistrovství České republiky i na Olympiádě dětí a mládeže, kterou hostil Olomoucký kraj. Junioři na republikovém šampionátu na vysněné výsledky nedosáhli, před závody je oslabila viróza. Uspět se pokusí na prestižním závodě Regionem Orlicka.

Medailové žně měl olomoucký cyklistický tým na MČR žáků a kadetů, které se konalo v Jeseníku. Dařilo se starším žákům, když Jakub Tesařík vyhrál závod jednotlivců i časovku. Antonín Žufánek byl bronzový v časovce. V kadetkách získala zlato a stříbro Nela Kaňkovská a bronz Adéla Pitnerová.

Olomouc investovala pět milionů do pružnějších mantinelů v plecharéně. Jsou nutné pro extraligu

Přes léto prošel zimní stadion v Olomouci další částečnou rekonstrukcí, která se tentokrát odehrávala přímo u hrací plochy. Plechareána, jak lidé s oblibou letitý stánek nazývají, dostala nové flexibilnější mantinely. Ty jsou jednou z podmínek...

„Jakub Tesařík vyhrál rozdílem třídy časovku, když druhému v cíli nadělil 38 sekund. V jednotlivcích to nebyl profilem tak těžký závod a závěr byl na hodně úzké silnici. Tonda Žufánek na úkor vlastního výsledku skvěle rozjel Kubovi Tesaříkovi spurt a ten bral díky tomu zlato. Kadetky zase ukázaly, že jsou dlouhodobě mezi nejlepšími v republice,“ chválil svěřence i svěřenkyně trenér a manažer olomouckého týmu Jiří Kaňkovský.

Svůj um ukázal Jakub Tesařík i na Olympiádě dětí a mládeže. Pro domácí Olomoucký kraj získal tři zlaté medaile a jedno stříbro. „Olympiáda se mi moc líbila jak závod v cross country, tak bikros se jel na krásné trati. Se ziskem medailí jsem moc spokojen, rozhodně jsem nečekal že budu tolikrát na stupních vítězů, počítal jsem s tím, že vyhraji tak jednu medaili. Konkurence byla víceméně stejná jako na závodech Českého poháru a musím moc poděkovat trenérovi Jiřímu Kaňkovskému, který mě na závody výborně připravil,“ řekl Jakub Tesařík. Mezi děvčaty pak opět blýskla Nela Kaňkovská, když získala zlatou a stříbrnou medaili.

Basketbalisté Olomoucka skládají kádr pro novou sezonu. Klub ohlásil další posily

Rušno je na poli hráčských transferů v klubu BK Redstone Olomoucko, tým z Hané představil další dvojici posil. Z Ostravy přichází pivot Dominik Heinzl. Další novou akvizicí je pak Američan Devin Cooper, který nastupoval v minulých dvou sezonách...

Mistrák v Jeseníku bohužel nevyšel kadetům. V hromadném závodě se dostali tři kilometry před cílem do hromadného pádu Raška a Jaroš a 300 metrů před metou ještě Piták, a tak brali medaile jiní. I tak jsou kadeti v týmech v Českém poháru na druhém místě „Kluci jsou prvoročáci, sbírají zkušenosti, které bohužel přináší i hromadné kolize. Letos beru u nich každý výsledek na bedně za vynikající, protože konkurence je obrovská. Musíme být trpěliví, sklizeň u nich přijde příští rok,“ věří svým svěřencům Kaňkovský.

Junioři měli svůj mistrovský závod na konci června v Mladé Vožici na Táborsku. Olomoucký oddíl však před startem postihla viróza. Přesto dokázali být v časovce Tomáš Přidal pátý a Marek Majdanics devátý. V hromadném závodě pak osamocený Daniel Mráz vybojoval 9. místem také alespoň umístění v desítce. V závěru příštího týdne čeká talentované cyklisty z Hané závod splňující vysoké evropské parametry – Regionem Orlicka. „Pojede 162 cyklistů z několika zemí, bude to vynikající závod jako každý rok. Budeme chtít aspoň jednou stupně vítězů, to je náš cíl,“ doplnil v tiskové zprávě trenér a manažer Jiří Kaňkovský.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Mapei Merida Kaňkovský

Štítky Sport, cyklistika, mládež, Mapei Merida Kaňkovský, Olomouc, olympijské hry, Olympiáda dětí a mládeže, Olomoucký kraj, Česko, zlatá medaile, stříbrná medaile, trenér, Jeseník, Tomáš Přidal

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Medaile z republiky i olympiády. Tým cyklistických talentů z Olomouce sbírá úspěchy  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.