Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

FOTOGALERIE: Svištící formule i nabušené kamiony. Šternberk ovládl závod Ecce Homo

Už 118 let trvá tradice motoristického svátku Ecce Homo na klikatých silnicích nad Šternberkem u Olomouce. V sobotu patřila trať tréninkovým jízdám, do akce vyjelo 184 jezdců. Návštěvníci si užili také doprovodný program na šternberském náměstí a závodním depu, v neděli pokračuje akce ostrými závodními pokusy.

Sobotní tréninkový program za slunečného počasí a neutuchající podpory tisíců fanoušků ovládl v nejrychlejším čase favorizovaný Ital Christian Merli v čase 2:42,69. O necelých pět vteřin tak překonal druhého závodníka v pořadí, kterým byl domácí jezdec Petr Trnka. Ten se svým týmem ocenil na sociálních sítích podporu fanoušků. „Domácí závod je krásný v tom, kolik fanoušků je zde po trati a hlavně, jak nám všude fandíte. Je to až skoro neuvěřitelné a my vám děkujeme za přízeň,“ uvedl.

 

„Třetí místo obsadil Španěl Iraola s vozem Nova NP01. V druhé tréninkové jízdě mu naměřili čas 2:48,86. V neděli ale může být ale všechno jinak. Na start se první jezdec postaví v 8:30, kdy zahájíme závodní jízdy. Mezi 10 nejrychlejších se z českých jezdců dostal ještě Beneš, Vítek a Janík,“ doplnila mluvčí závodu Milena Schärferová.

Ve skupině 1 byl v sobotu nejrychlejší Karl Schagerl s VW Golf Rallye. Jezdec domácího AMK Ecce Homo Šternberk Ronnie Bratschi zaostal za Schagerlem o čtyři vteřiny.

V poklidu udržovat Tatru v přibližném kurzu. Šternberský kamioňák Valtr zazářil na Dakaru

Už po sedmé vyrazil závodní pilot kamionu Jaroslav Valtr ze Šternberka na slavnou dakarskou rallye. 45. ročník celosvětově sledované akce tentokrát zavedl účastníky do Saúdské Arábie, kde se museli popasovat s 4700 kilometry náročné trati a...

„Dnes někteří z jezdců do cíle nedojeli. Jedním z nich byl Petr Tykal s vozem MTX 1-03, který narazil do svodidel. Igor Stefanovski odstavil dnes v druhé jízdě své vozidlo na Lipině. Štěstí neměly ani vozy BMW. Cíl v druhé závodní jízdě nespatřil Laďa Šuba, který měl technický problém. Ivo Krampota dojel bez dveří a v půli trati zůstal i František Grüner,“ komentovala Milena Schärferová.

Kromě vrchařských speciálů vyrazily na trať také vozy uzpůsobené pro zcela jiný typ závodu a to sice kamiony ze slavné Rallye Dakar. Domácímu publiku se tak předvedl při jízdě serpentinami také šternberský jezdec a letos pátý nejlepší kamioňák Dakaru, Jaroslav Valtr. „Dakarské kamiony program mimořádně zpestřily a udělaly neuvěřitelnou atmosféru. Děkujeme za to Valtr Racing Teamu a také všem skvělým fanouškům, na které se těšíme i v neděli,“ dodala mluvčí Schärferová.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Czech hillclimb Photographs, MCH Photography

Štítky Sport, motorismus, auta, formule, Ecce Homo, Ecce Homo Šternberk, Šternberk, závody

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTOGALERIE: Svištící formule i nabušené kamiony. Šternberk ovládl závod Ecce Homo  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.