Počasí dnes19 °C, zítra24 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Mladí cyklisté z Olomouce vybojovali republikové medaile. S odhodláním vyhlížejí další závody

Cenné kovy a také cenné zkušenosti získali talentovaní cyklisté z olomoucké stáje Mapei Merida Kaňkovský během série republikových šampionátů jednotlivých mládežnických kategorií. Na stupně vítězů se junioři a kadeti z hanáckého týmu dostali v individuálních závodech a také v časovkách.

Cyklisté v kategorii juniorů závodili na společném mistrovství republiky už v červnu na Slovensku. Odchovanec olomouckého týmu Pavel Bittner se blýskl v časovce i mezi mužskou elitou. I přes pád ve finiši se slavným Peterem Saganem obsadil mezi Čechy druhé místo. V kategorii juniorů na svého bratra dokázal medailovým úspěchem navázat ve městě Tlmače Jan Bittner, když v časovce obsadil třetí příčku. Jeho týmový kolega Jan Podařil pak bral v individuálním závodě také bronz a Bittner byl pátý. Mezi juniorkami těsně unikly stupně vítězů reprezentantce Mapei Merida Kaňkovský (MMK) Adéle Pittnerové.

„Chtěli jsme z mistráku dovést jednu medaili a dovezli jsme dvě, takže jsme spokojení. Velkou radost jsem měl z časovky, kde si bronzu Honzy Bittnera hodně cením. V závodě jednotlivců to byla loterie, rychlostní průměr byl vysoký, takže mohlo vyhrát opravdu hodně lidí, tím, že byl nenáročný profil. Jsem rád, že jsme měli dva borce v první pětce,“ zhodnotil v tiskové zprávě mistrovský závod juniorů trenér a manažer Mapei Merida Kaňkovský Jiří Kaňkovský.

Čtyřnásobný vítěz Tour de France otestuje jesenické kopce. Na etapák v kraji dorazí Chris Froome

Také Česká republika má už řadu let svou cyklistickou Tour, nejprestižnější tuzemský etapový závod bude i letos hostit zejména Olomoucký a Moravskoslezský kraj. Atraktivní podnik Czech Tour je na programu v závěru července, startovat se bude...

Kadeti a žáci měli svůj šampionát o uplynulém víkendu v Lázních Bělohrad a Nové Pace. I zde se olomoučtí talenti prosadili a posbírali cenné kovy. V časovce v Lázních Bělohrad měl MMK hned tři zástupce v první šestce. Druhý byl Matěj Piták, třetí Jakub Tesařík a šestý Lukáš Raška.

V individuálním závodě se sice na kopcovité trati dostali dva závodnici Mapei Merida Kaňkovský do pětičlenného úniku, ale nástupy Olomouckých přišly příliš brzy, a tak z toho nakonec byl „jen“ bronz Pitáka a páté místo Rašky.

„Byli jsme v závodě aktivní, podařilo se nám peloton roztrhat, ale závěr nám nevyšel. Nezvládli jsme ho takticky, začali jsme moc brzy a soupeři se před nás ještě dostali. Pro kluky je to ponaučení. Je to silný tým, věřím, že se v budoucnu určitě ještě více prosadí,“ hodnotil závod MČR kadetů Jiří Kaňkovský.

Dva nejlepší kadety Pitáka s Tesaříkem nyní čeká účast na prestižní mezinárodní akci EYOF - Evropský olympijský festival mládeže ve slovinském Mariboru. „Jsem rád, že se tam kluci nominovali, bude to pro ně výborná zkušenost, věřím, že se ukážou,“ řekl olomoucký trenér.

Juniory čeká první srpnový víkend etapák Regionem Orlicka, tedy tradiční podnik se špičkovou konkurencí. „Pojedeme v plné sestavě, je to jeden z vrcholů sezony. Konkurence bude ze čtrnácti zemí, budeme se snažit být na bedně v jednotlivých etapách a pokusíme se uspět také celkově,“ prozradil ambice mládežnického oddílu z Hané trenér Kaňkovský.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Martin Korhel, Mapei Merida Kaňkovský

Štítky Sport, cyklistika, mládež, Mapei Merida Kaňkovský, Olomouc, mistrovství ČR, medaile

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mladí cyklisté z Olomouce vybojovali republikové medaile. S odhodláním vyhlížejí další závody  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.