Počasí dnes21 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Předvánoční Cesta kolem světa: olomoucké akvabely chystají sérii oblíbených adventních vystoupení

Jedinečná kombinace plavání, tance, gymnastiky a akrobacie i letos obohatí období adventu v Olomouci – plavecký bazén bude o víkendu patřit vánočním vystoupením akvabel. Úspěšný oddíl synchronizovaného plavání SK UP Olomouc připravil speciální program, tentokrát s podtitulem Cesta kolem světa.

Akvabely SK UP Olomouc zazářily na začátku prosince na prestižní mezinárodní soutěži v Praze, odkud přivezly hned několik cenných kovů. Medailové sestavy o víkendu 16. a 17. prosince předvedou také v domovském bazénu v hanácké metropoli. Součástí tradiční exhibice budou I speciální choreografie vytvořené pouze pro příležitost vánočního vystoupení. „V závěru vystoupení uvidí diváci 24 děvčat plavat společně a vytvářet na vodě krásné obrazce s vánoční tématikou,“ nastínila za olomoucké akvabely Andrea Dvořáková.

Úspěch na mezinárodních závodech
Na 40. ročníku mezinárodní soutěže Vánoční cena Prahy nastoupily olomoucké akvabely v silné konkurenci pěti stovek závodnic z 19 států a dvou kontinentů. Nejcennější kov získaly díky svým dovednostem starší žákyně s týmovou sestavou A, B-tým pak z mezi 19 družstvy skončil na 11. příčce. Děvčatům z Hané se podařilo vyplavat medaile také v soutěži kombinovaných sestav, po skvělém výkonu se radovaly z druhého místa. 
I mezi mladšími žákyněmi mělo SK UP Olomouc dvě týmové sestavy, obě družstva se dostala na stupně vítězů. B-tým zvládl sestavu bezchybně a vysloužil si stříbrné medaile. Bronz pak patřil olomoucké týmové sestavě A. „A tým se ve stejném složení spolu s A. Grygárkovou zúčastnil i soutěže kombinovaných volných sestav starších žákyní, kde se svou úplně novou sestavou děvčata skončila na 5. místě v konkurenci 12 družstev. Velký individuální úspěch v této kategorii zaznamenala Karla Kubínková, která zazářila v povinných figurách a vybojovala skvělou druhou příčku,“ komentovala trenérka oddílu synchronizovaného plavání SK UP Olomouc Pavla Axmannová.
V technických sestavách a také v akrobatických sestavách se parádně prezentovaly také dospělé závodnice SK UP Olomouc. Ty v pražském bazénu získaly v obou kategoriích stříbrné medaile. „S výsledky jsme naprosto spokojeny, děvčata podala ve všech disciplínách perfektní výkon a olomoucký oddíl se stal jedním z nejúspěšnějších celé této mezinárodní soutěže,“ s nadšením zhodnotila trenérka Axmannová.

O vstupenky je i v letošním roce značný zájem, poslední termín předprodeje připadá na středu 13. prosince od 18 do 20 hodin ve vestibulu Plaveckého stadionu v Olomouci. Doprodej případných zbývajících lístků bude probíhat ještě před samotnými vystoupeními. „Nedělní show je již téměř vyprodaná. Zůstává opravdu už jen pár poslední kusů k prodeji,“ podotkla Dvořáková.

Akce má na olomouckém plaveckém stadionu dlouhou tradici, první vánoční vystoupení se konalo už na začátku devadesátých let. Každoročně nese exhibice jiný doplňující zaměření, mezi náměty se v minulosti zařadila například témata rockových hvězd, 100. výročí vzniku samostatného Československa, pocta zesnulému Karlu Gottovi či loňský podtitul Here we go again, který kromě skupiny ABBA a filmového muzikálu Mamma mia odkazoval i na návrat vystoupení po dvouleté covidové odmlce.

Vánoční vystoupení olomouckých akvabel
Termíny:
Sobota 16.12. 2023 v 16:30 a 19:00
Neděle 17.12. 2023 v 18:00
Cena vstupenek: Dospělí 250 Kč
Děti (3-10 let) 150 Kč

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Ladislav Polák

Štítky Sport, synchronizované plavání, akvabely, vánoční vystoupení, akvabely Olomouc, Olomouc

Předvánoční Cesta kolem světa: olomoucké akvabely chystají sérii oblíbených adventních vystoupení  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.