Počasí dnes28 °C, zítra28 °C
Středa 17. července 2024  |  Svátek má Martina
Bez reklam

Dvě zlata a stříbro. Talentovaní cyklisté z Olomouce zazářili na republikových šampionátech

Talentovaní cyklisté olomouckého mládežnického týmu Mapei Merida Kaňkovský mají za sebou první významné akce aktuální sezony, v kategorii kadetů se na mistrovství republiky radovali v časovce i v silničním závodě. Oba tituly získal v dresu hanácké stáje Jakub Tesařík. Mezi juniory se prosadil v časovce Matěj Piták, který si svým výkonem vysloužil republikové stříbro. Na prestižním podniku Regionem Orlicka budou nadějní jezdci usilovat o pozvánky do reprezentačních výběrů.

Mistrovství České republiky v silniční cyklistice mládeže hostila o uplynulém víkendu obec Tisová u Litomyšle, na východě Čech se dařilo hanáckému klubu Mapei Merida Kaňkovský (MMK). V sobotu byla na programu časovka kadetů, ve které se ze zlaté medaile radoval Jakub Tesařík a jeho týmový kolega David Icha skončil těsně pod stupni vítězů.

V neděli pak přišel na řadu silniční závod ve zvlněném terénu. Do úniků se dostal David Icha, ale spolupráce s dalšími jezdci v odjeté skupině nefungovala a závod se tak rozhodoval v hromadném sprintu. David Icha měl ještě dostatek síly, aby připravil spurt pro Jakub Tesaříka, který proměnil týmovou snahu ve své druhé zlato z MČR. Navíc se výsledek započítal i do Českého poháru, kde se dostal do celkového vedení. V průběhu závodu pomáhali svým kolegům z týmu MMK také Martin Icha a Ondřej Keclík. „Věděli jsme, co máme čekat od soupeřů, tak jsme se na to připravili. Nevyšel nám úplně začátek sezóny na Závodu míru Nejmladších v Jevíčku, proto jsme směrovali další metu na toto mistrovství, kde jsme chtěli jednu medaili a povedlo se urvat dvě zlata. Musím pochválit celý mančaft za kolektivní výkon, který rezultoval ve dvě první místa Kuby Tesaříka. Vynikající výkony předvedl v časovce i na silnici David Icha, příslibem do budoucnosti jsou i bratři Keclíkové, kdy Ondra začal jezdit na podzim a byl 21. v kadetech a Radek závodí ve starších žácích od března a byl na mistráku devátý,“ vyzdvihl výkony svých svěřenců trenér a manažer týmu Jiří Kaňkovský.

Elitní cyklistické stáje poměří síly na Czech Tour. Zabojují o unikátní trofeje

Nové trasy, přímý televizní přenos a také unikátní trofeje pro vítěze přinese letošní ročník cyklistického závodu Czech Tour. Peloton prestižní akce vyrazí za necelý měsíc také na silnice v Olomouckém kraji, do startovní listiny se zařadí také...

Květnový Závod míru nejmladších se v okolí Jevíčka nevydařil olomouckému týmu podle představ, ačkoliv v prologu brali Hanáci první dvě místa. „Byť jsme dosáhli dílčích výsledků v etapách, kde byli kluci na stupních vítězů, tak v celkovém pořadí to kvůli zdravotním potížím Davida Ichy a ztrátě formy Jakuba Tesaříka neskončilo i úspěchem v celkovém pořadí, proto jsme se pak začali soustředit s laděním formy na MČR mládeže v Tisové, což se nakonec podařilo a máme dvě zlata,“ podotkl v tiskové zprávě Kaňkovský.

Jevíčko bylo v závěru června dějištěm i Mistrovství České a Slovenské republiky v silniční cyklistice mužů, žen, juniorů a juniorek. Mezi juniory se blýskl druhým místem v časovce Matěj Piták. V silné konkurenci silničního závodu pak bylo maximem pro olomoucký tým osmé místo Lukáše Rašky, do průběhu měření sil v nabité konkurenci promluvil i hromadný pád. Další zástupce juniorského týmu Štěpán Zahálka se výrazně prosadil v reprezentačním dresu ČR na Světovém poháru juniorů ve Švýcarsku, kde byl druhý v etapě a vyhrál vrchařskou soutěž. V následujících týdnech se stáj MMK bude chystat na další milník soutěžního ročníku, kterým bude od 2. do 4. srpna prestižní mezinárodní závod Regionem Orlicka. „Chceme se ukázat v jednotlivých etapách, pojedeme na Matěje Pitáka, Štěpána Zahálku a Lukáše Rašku, kterým budou pomáhat Jakub Tesařík, Matěj Procházka, Jakub Kočvara, Filip Saidl a Albert Rauschert. Bude to pro kluky velmi důležitý závod, protože mají šanci se nominovat do reprezentačního dresu pro ME v Nizozemí a MS ve Švýcarsku,“ komentoval cíle juniorů MMK Jiří Kaňkovský.

Ohodnoť článek

Foto FB Mapei Merida Kaňkovský

Štítky Sport, cyklistika, mládež, Mapei Merida Kaňkovský, mistrovství republiky, Olomouc, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dvě zlata a stříbro. Talentovaní cyklisté z Olomouce zazářili na republikových šampionátech  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.