Počasí dnes31 °C, zítra28 °C
Sobota 31. srpna 2024  |  Svátek má Pavlína
Bez reklam

Nebe u Prostějova bude patřit elitním parašutistům. Na světovém šampionátu chce domácí tým medaile

Rušno bude v následujícím týdnu na obloze nad prostějovským letištěm, které se stane dějištěm 38. ročníku FAI mistrovství světa. Do areálu, který je také letitou základnou armádního klubu Dukla, se sjede nabitá mezinárodní konkurence. Po sobotním slavnostním zahájení se závodní program pro týmy rozběhne v pondělí.

Česká republika hostí světový šampionát podruhé za sebou. Na prostějovském letišti se bude skákat na přesnost přistání a na letišti Stichovice poblíž Plumlova budou probíhat akrobatické disciplíny.

Sestavu armádního klubu z Prostějova bude ve složení Jiří Gečnuk, Petr Chládek, Oldřich Šorf, Hynek Tábor a Miloslav Kříž a mezi juniory zasáhne do bojů Oldřich Zbíral. Domácí tým měl na nedávných Světových pohárech podle trenéra Libora Jirouška úspěšné období při přesnosti přistání. „Jen si přejeme, aby to pokračovalo. Velký kus práce jsme v přípravě odvedli také v akrobacii. Rozhodně se chceme prát o medailové pozice,“ řekl pro web armádního sportovního centra Jiroušek.

TIP NA VÍKEND: Koncerty, výstavy i historické vlaky. Akce v Litovli nabídnou pestrý celodenní program

Litovel na Olomoucku se stane poslední srpnovou sobotu důležitým místem pro milovníky železniční dopravy a historických vlaků. České dráhy pořádají ve městě na řece Moravě Regionální den železnice s bohatým programem. Rušno bude i na litovelském...

Na akci, která nabídne atraktivní podívanou, je vstup zdarma. Kromě českých barev budou moct lidé pozorovat i výkony silných zahraničních týmů například z Číny, Německa, Švýcarska, Francie či Kataru. „Fanoušci tohoto adrenalinového sportu budou mít navíc komfortní podmínky ke sledování z přilehlé tribuny, včetně velkoplošné televize. Bohatý bude i doprovodný program pro rodiny s dětmi,“ uvedl mluvčí ASC Dukla Pavel Král. Program akce je od soboty naplánovaný na celý týden, slavnostní zakončení pak připadá na pátek 6. září.

„Historicky tu Dukla funguje velmi dlouho, sbírá úspěchy na mezinárodní scéně. Parašutismus je tu zakořeněný. Věřím, že si lidé na tuhle akci cestu najdou. Hostit mistrovství světa se poštěstí jednou za čas,“ podotkl trenér úspěšného armádního sportovního výběru a mnohonásobný mistr světa.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto poskytlo ASC Dukla

Štítky Sport, parašutismus, mistrovství světa, ASC Dukla, letiště Prostějov, Prostějov, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nebe u Prostějova bude patřit elitním parašutistům. Na světovém šampionátu chce domácí tým medaile  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.