Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Ostřížek se naštval a poslal Moru do čela barážové tabulky

Tak blízko k postupu do extraligy ještě hokejisté Olomouce nebyli! Ve 4. kole baráže porazili Chomutov 3:2, když rozhodující branku dal Ostřížek v 59. minutě. Hostující Piráti díky tomu ztratili vedení v tabulce, kterou obsadili vítězové zápasu. Třetí výhra v řadě navíc do Kohoutů nalila hektolitry sebevědomí.

„S takovým výkonem se nemusíme bát nikoho. Když vydržíme, můžeme dosáhnout na velký výsledek,“ prohlásil brankář Tomáš Halász, který se pomocí obránců vytěsnil mimo tyče většinu chomutovských střeleckých pokusů.

Hrdinou střetnutí se stal v čase 58:36 David Ostřížek, který za záda bezmocného Růžičky tečoval nahození Jaroměřského. Zaplněné tribuny mohly oslavovat další úspěch. „Byl jsem naštvaný. V poslední třetině mě soupeř dvakrát krosčekoval. Řekl jsem si, že jim za to dám gól,“ usmíval se autor rozhodujícího gólu. „Na teč jsem si věřil. Pak stačilo počkat, jestli puk zapadne do branky,“ dodal Ostřížek.

Po čtyřech kolech Olomouc vede tabulku baráže s náskokem jednoho bodu před Chomutovem. Třetí Mladá Boleslav ztrácí tři body, poslední Kladno zatím získalo jediný bodík. „K vedení nám pomohla šťastná teč. Body se však počítají. K postupu do extraligy se však zatím daleko. Máme za sebou teprve třetinu soutěže,“ brzdí nadšení trenér a majitel Olomouce Jiří Dopita. (kp)

Štítky David Ostřížek, Piráti Chomutov, SK Sigma Olomouc, Tomáš Halász, FK Mladá Boleslav, SK Kladno, Jiří Dopita

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ostřížek se naštval a poslal Moru do čela barážové tabulky  |  Sport  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.