Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Pátek 19. července 2024  |  Svátek má Čeněk
Bez reklam

Sigma ve vedru remizovala se Slávií

Remízu 1:1 si odvezli z posledního přípravného utkání fotbalisté Sigmy. Kroměřížské hřiště bylo v sobotu svědkem remízy Hanáků s pražskou Slavií. Olomoučané sice po prvním poločase prohrávali, na konečných 1:1 srovnal sedmnáct minut před koncem Denis Cana.

V krutém vedru se před pěti stovkami diváků hrál v Kroměříži poměrně svižný fotbal. Sigma měla převahu v držení míče, přesto inkasovala jako první. Slavia jen čekala, kdy by mohl přijít nějaký brejk. Ve 24. minutě brankář Blaha dobře vyběhl proti Škodovi. Pak střílel na druhé straně z dobré pozice Ordoš, ale míč šel vedle. Ve 33. minutě se po sérii autových vhazování prosadili hosté, míč mezi beky dostal Černý a trefil se k levé tyčce. Po dvou minutách střílel zdálky nepřesně Navrátil, pak umístěnou ránu Housky tečoval jeden ze zadáků na roh. V nastaveném čase první půlky kopala Slavia roh a měla po něm šanci, brankář Blaha hlavičku Škody výtečným zákrokem vyrazil.

Ve druhém poločase už byla Sigma viditelně aktivnější, snažila se nepříznivý stav změnit, soupeři mnoho nedovolovala. V 50. minutě střílel z vápna nad Vepřek, o pět minut později centroval zleva Navrátil, nabíhající Zahradníček hlavičkoval dobře k levé tyčce, ovšem slávistický brankář dobrý zákrokem stačil vyrazit na roh. Po hodině hry se dral středem dobře Javůrek, kousek před vápnem byl zastaven faulem. Přímý kop z hodně nebezpečné pozice ale poslal Plšek jen do zdi. Klaplo to až v 73. minutě. Javůrek se prosadil na pravé straně, poslal míč do šestnáctky. Rolincovo zakončení ještě stačil brankář vyrazit, ale na dorážku Cany už neměl nárok – 1:1. V závěru zápasu se Sigma stále snažila soupeře tlačit, hosté o brejky, ale víc branek už nepadlo.

„Myslím, že to bylo docela kvalitní utkání. V podmínkách, které byly, hrálo se ve velkém horku, se hráči vymáčkli do maxima. Remíza je zasloužená. Měli jsme tam hodně nedostatků, hlavně ve finální fázi. Byli jsme aktivnější než Slavia, která jen čekala na brejky,“ řekl trenér SK Sigma Leoš Kalvoda.

V sobotu už čeká Sigmu první ostrý start, od 17 hodin bude hrát první kolo Poháru České pošty ve Slavičíně. (red)

Štítky SK Sigma Olomouc, SK Slavia Praha, HC Škoda Plzeň, Javůrek, Česká pošta, Kroměříž, Leoš Kalvoda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sigma ve vedru remizovala se Slávií  |  Sport  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.