Počasí dnes21 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

VOLBY 2022: V čele Jeseníku bude staronová koalice. Starostkou zůstává Zdeňka Blišťanová

Jeseník v příštích čtyřech letech povede stejná koalice jako doposud. Na vedení města se dohodla hnutí Jeseník srdcem a PRO Jeseník. Starostkou zůstane Zdeňka Blišťanová.

"Dohodnuto. Jeseník srdcem a PRO Jeseník se domluvili, že budou společně pokračovat i v následujícím volebním období, a vytvoří tak stabilní a funkční prostředí pro správu města Jeseník a jeho další rozvoj pro volební období 2022 až 2026," oznámil dnes na sociálních sítích dosavadní místostarosta Jeseníku Tomáš Vlazlo (Jeseník srdcem).

V čele města zůstane dosavadní starostka Zdeňka Blišťanová (Jeseník srdcem).

Jeseník je jediným bývalým okresním městem v Olomouckém kraji, kde nevyhrálo ANO. Volby vyhrálo uskupení Jeseník srdcem, které získalo sedm mandátů, oproti minulým volbám si však pohoršilo, tehdy mělo 13 mandátů. Společná kandidátka hnutí ANO a ČSSD má pět mandátů a skončila na druhém místě. 

VOLBY 2022: Olomouckým krajem se přehnala vítězná vlna ANO. Odolal jen Jeseník

Větší města v Olomouckém kraji ovládlo hnutí ANO. Vyhrálo v Olomouci, Prostějově, Přerově a Šumperku, kde chce obsadit post primátora. Odolal pouze Jeseník, ve kterém vyhrála kandidátka Jeseník srdcem současné starostky Zdeňky Blišťanové.

Třetí PRO Jeseník bude mít čtyři zastupitele. Do zastupitelstva se dostali na čtvrtém místě také Jeseničtí 2022 se třemi mandáty, jednoho zastupitele budou mít na pátém místě Nezávislí - Jeseník. Šestí jsou Společně (ODS+ KDU-ČSL) s jedním mandátem.

"Vzhledem k celorepublikové situaci a vzhledem k tomu, jak se tady vedla kampaň, si výsledku velmi cením," řekla jednička kandidátky Jeseník srdcem a dosavadní starostka Blišťanová.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FB Zdeňka Blišťanová

Štítky volby, komunální, politika, koalice, dohoda, zastupitelstvo, Jeseník, Zdeňka Blišťanová, ANO 2011, ČSSD, Olomoucký kraj, ODS, KDU-ČSL

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VOLBY 2022: V čele Jeseníku bude staronová koalice. Starostkou zůstává Zdeňka Blišťanová  |  Volby  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.