Úterý, 15. října 2024, 12:00
Dopolední i odpolední svačiny hrají klíčovou roli ve školním dni každého dítěte. Podle odborníků může správně zvolená svačina zlepšit pozornost, energii a celkovou výkonnost ve škole i během odpoledních aktivit. Jaké potraviny by měly tvořit...
Úterý, 8. srpna 2023, 12:09
Dozrávání hroznů vinné révy na jihu Moravy zpomalily výkyvy počasí. Vinařům nepřál chladný květen ani naopak horký červenec. I když se podle zákona může burčák, tedy částečně zkvašený vinný mošt z moravských a českých hroznů, prodávat od 1. srpna,...
Čtvrtek, 16. září 2021, 07:20
Čtyřleté bádání nad historií bronzového vědra z 9. století před naším letopočtem přineslo nečekaný závěr. Nádoba z doby bronzové sloužila k vaření piva z prosa a hořkých bylin. Na výzkumu dějinného odkazu nejstaršího piva v Evropě se podíleli také...
Pondělí, 30. srpna 2021, 06:50
Řada z nás má určitě radost. Zhruba od konce srpna do konce října, v závislosti na sezoně, si každý rok můžeme dopřát burčák. Jeho milovníci tvrdí, že má blahodárné účinky na organismus. Často se ale stává, že si někde u silnice zakoupíme pouhou...
Neděle, 8. srpna 2021, 17:00
Opičí Ejl. Tak se jmenuje nová limitovaná edice piva, kterou uvařil Budějovický Budvar ve spolupráci s minipivovarem Nachmelená Opice. Čisté a svěží pivo s příjemnou hořkostí a plností mají na svědomí dlouholetí přátelé podsládek Petr Košin z...
Nebyla nalezena žádná fotogalerie.
Nebyly nalezeny žádné profily.