Pondělí, 20. října 2025, 20:21
Výrazný meziroční nárůst tržeb eviduje podnik Brazzale Moravia z Litovle, který je předním světovým výrobcem sýru typu parmazán. Společnost loni utržila 4,6 miliardy korun, což je takřka o 20 procent více než v roce 2023. Většina produkce z...
Pátek, 14. června 2024, 12:09
Čeští vědci se zaměřili na využití hmyzího prášku v masných výrobcích. Malé larvy podle nich obsahují vysoké množství proteinů i zdravých tuků, v porovnání s ostatními hospodářskými zvířaty se zdá být chov hmyzu také ekologičtější. První výsledky...
Pondělí, 29. ledna 2024, 09:01
Mrtvá lesní zvěř měla viset ve společných prostorách jednoho z činžáků v Šumperku. Bývalá prádelna bytového domu totiž sloužila ke zřejmě nedovolené výrobě uzenin z masa neznámého původu. O nevhodných aktivitách informovali obyvatelé bytovky...
Pondělí, 18. dubna 2022, 20:14
Je to sice plevel, ale má budoucnost. Takový závěr vynesli odborníci z Agronomické fakulty Mendelovy univerzity, kde pěstují a zkoumají využití kopřiv pro potravinářství i jako krmivo pro zvířata. Podle expertů je otázka času, kdy dostane rostlina...
Nebyla nalezena žádná fotogalerie.
Nebyly nalezeny žádné profily.