Počasí dnes28 °C, zítra27 °C
Pátek 19. července 2024  |  Svátek má Čeněk
Bez reklam

Neočekávaná páteční technopárty u Bouzova má skončit dnes v poledne

Na louce nedaleko Bouzova na Olomoucku se od pátku koná technoparty, na kterou postupně přijelo zhruba 1500 lidí. Víkendová hudební akce byla obecnímu úřadu v Bouzově nahlášena jako oslava narozenin pro stovku lidí.

Policie zatím nemusela řešit žádné přestupky účastků technoparty ani stížnosti obyvatel z okolí.

Krajský policejní mluvčí Josef Bednařík dnes ČTK řekl, že na hudební akci do Bouzova přijeli mladí lidé z Česka a hlavně z Rakouska. "Je jich tam více než 1500 a další už nepřijíždí. Akce probíhá relativně klidně a k narušení veřejného pořádku nedošlo. Místní lidé si zatím nestěžují," uvedl Bednařík.

Starostu Bouzova Zdeňka Foltýna dnes informace o vysokém počtu účastníků technoparty v části obce nazvané Kozov zaskočila. Akce byla obecním úřadu nahlášena jako oslava narozenin pro zhruba sto lidí. "Navíc byla nahlášena pozdě. Organizátoři mají povinnost tak učinit pět dnů před jejím konáním a oni nám to nahlásili ve čtvrtek, tedy pouze den předem," řekl Foltýn.

Podobná akce se na stejné louce za Kozovem podle starosty konala před dvěma roky a obešla se bez větších problémů. Louku organizátorům technoparty pronajal soukromý majitel. "Situaci na technoparty namátkově kontrolujeme," uvedl Bednařík. Četnost kontrol se zvýší v závěru akce, kdy se policie zaměří především na řidiče odjíždějící z technoparty, zda nejsou po vlivem alkoholu či drog.

Podle organizátoru by měla být akce oficiálně ukončena dnes, tedy v pondělí, a to ve 12:00.

Zdroj: ČTK

Štítky Bouzov, Olomoucký kraj, Rakousko, Česko, Kozov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Neočekávaná páteční technopárty u Bouzova má skončit dnes v poledne  |  Z kraje  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.