Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Šest dělníků se v Přerově nadýchalo nebezpečných výparů

Šest dělníků se dnes při práci v jímce v Přerově nadýchalo nebezpečných výparů z asfaltového penetračního laku. Tři muže z jámy v areálu firmy vyprostili až přivolaní hasiči. Dělníky poté záchranáři převezli do nemocnice.

Dvěma dělníkům se podle mluvčí hasičů Hacsikové do příjezdu hasičů podařilo dostat z jímky hluboké tři až čtyři metry vlastními silami a dalšímu muži pomohli spolupracovníci. "Uvnitř byli ještě tři dělníci. Na místo byla proto povolána lezecká skupina z požární stanice v Přerově. Pomocí lezecké výbavy a za použití žebříku se poté podařilo dostat ven z jímky i zbývající tři dělníky," uvedla Hacsiková.

Všech šest zraněných mužů, z nichž tři měli příznaky intoxikace chemickými výpary, hasiči předali pracovníkům zdravotnické záchranné služby. V přerovské nemocnici zůstali tři muži. "Dva leží na jednotce intenzivní péče a jeden na anesteziologicko-resuscitačním oddělení. Jejich zdravotní stav je stabilizovaný a jsou mimo ohrožení života," řekla mluvčí přerovské nemocnice Radka Miloševská.

Okolnosti nehody vyšetřuje policie. "Budeme prověřovat, zda mohlo dojít k případnému protiprávnímu jednání. Budou zahájeny úkony v trestním řízení pro podezření ze spáchání přečinu ublížení na zdraví z nedbalosti," dodala policejní mluvčí marie Štrbáková.

Štítky dělník, vypařování, Přerov, nemocnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Šest dělníků se v Přerově nadýchalo nebezpečných výparů  |  Z kraje  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.