Počasí dnes26 °C, zítra30 °C
Pondělí 8. července 2024  |  Svátek má Nora
Bez reklam

Pro lidi v karanténě bude v kraji zřízeno pět speciálních volebních míst

Na parkovištích u koupaliště, před letištěm či v areálech správy silnic budou moci na konci září volit lidé v Olomouckém kraji, kteří jsou v souvislosti s onemocněním covid-19 v karanténě. Seznam míst, na kterém se úředníci domluvili s armádou, zveřejnil Olomoucký kraj na stránkách krajského úřadu www.olkraj.cz. Krajské a senátní volby se uskuteční 2. a 3. října, lidé v karanténě budou moci volit 30. září. Vymezená stanoviště budou k dispozici voličům v karanténě v senátních obvodech i pro případné druhé kolo senátních voleb o týden později.

Na Jesenicku je pro toto místo vyčleněno parkoviště za Podjezdem, na Olomoucku bude mobilní stanoviště v areálu Správy silnic Olomouckého kraje v Lipenské ulici. Na Prostějovsku bude umístěno v místní části Vrahovice na parkovišti u koupaliště v ulici Mikoláše Alše. Voliči z Přerovska, kteří jsou v karanténě, budou moci přijet volit na parkoviště před letištěm Bochoř. Na Šumpersku bude pro tyto účely zřízeno stanoviště ve Vikýřovicích, v areálu správy silnic ve Ztracené ulici.

Voliči v karanténě nebo v izolaci z důvodu nemoci covid-19 se budou muset na místě prokázat platným občanským průkazem. Při využití zvláštního způsobu hlasování jsou povinni dodržovat protiepidemická opatření, uvádí krajský úřad. Hlasovat budou moci na těchto stanovištích přímo z auta. „Na volebním stanovišti mohou hlasovat pouze voliči s trvalým pobytem na území okresu, pro který je stanoviště zřízeno," stojí na stránkách kraje. Voliči svého práva hlasovat mohou využít ve středu 30. září od 7:00 do 15:00. V případě konání druhého kola voleb do Senátu se toto hlasování uskuteční ve středu 7. října od 07:00 do 15:00, a to pouze v Šumperku, Olomouci a Přerově, jejichž okresy spadají do senátních volebních obvodů 63 a 66.

Autoři | Foto Archiv Olomoucká Drbna

Štítky kraj, volby, koronavirus, Olomoucký, karanténa, Olomoucký kraj, silnice, okres Jeseník, Mikoláš Aleš, Vrahovice, okres Prostějov, okres Přerov, Bochoř, okres Šumperk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pro lidi v karanténě bude v kraji zřízeno pět speciálních volebních míst  |  Z kraje  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.