Počasí dnes18 °C, zítra19 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Olomoucký kraj zná svého podnikatele roku. Je jím přerovský výrobce optiky

Titul podnikatele roku Olomouckého kraje za rok 2022 získal Gerald Rausnitz, majitel firmy Meopta. Tento výrobce optiky zaměstnává na přerovsku 1 800 lidí a jeho tržby se v roce 2021 vyšplhaly na 3,6 miliardy korun.

„Těší mě, že existuje soutěž, která přináší možnost zviditelnit podnikatelské příběhy a poděkovat všem za jejich práci,“ uvedl hejtman Olomouckého kraje Josef Suchánek, pod jehož záštitou se soutěž konala. Doplnil také, že úspěšní podnikatelé pomáhají rozvíjet olomoucký region a nabízejí zajímavá pracovní místa. Meopta, založená v roce 1933, patří mezi nejvýznamnější zaměstnavatele v regionu.

Soutěž Podnikatel roku pořádá společnost Ernst & Young. V rámci Olomouckého kraje proběhla soutěž po sedmnácté. Porota u Meopty ocenila i to, že jako jedna z mála firem dokáže své produkty nejen velkosériově vyrobit, ale také navrhnout a vyvinout. Čočky z přerovské Meopty nacházejí uplatnění v dalekohledech, průmyslových aplikacích i v optických systémech pro obranný sektor.

Vsadila jsem na to, že umím něco výjimečného, říká malířka skla Veronika Hink

Je jedna z posledních v oboru, který má slavnou minulost a velmi nejistou budoucnost. Třicetiletá malířka skla Veronika Hink si sen o vlastní dílničce splnila v době, kdy provozovny v okolí končily. Jak sama říká, v oboru je to jako na houpačce....

"Moc nás těší, že jsme se stali vítězem EY Podnikatele roku Olomouckého kraje. Naše společnost leros oslavila 90. výročí a ocenění vnímáme jako uznání za naši dlouhodobou práci,“ uvedla generální ředitelka Meopta Group Alena Moore, která cenu na vyhlášení převzala.

Vítězové krajských kol soutěže zamíří do národního finále. Pokud by v něm Rausnitz uspěl, reprezentoval by Českou republiku na světovém finále v Monte Carlu. „Zda tomu tak bude, se dozvíme 28. února, kdy bude vyhlášen celostátní vítěz v pražském paláci Žofín,“ vysvětlila Martina Kneiflová, vedoucí partnerka společnosti EY v České republice.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Olomoucký kraj

Štítky Podnikatel roku, EY, Olomoucký kraj, Gerald Rausnitz, Meopta, Přerov, optika

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Olomoucký kraj zná svého podnikatele roku. Je jím přerovský výrobce optiky  |  Z kraje  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.