Počasí dnes13 °C, zítra13 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

Hasiči nezaměstnává jen zatopený autosalon, kvůli vodě zasahují na více místech v kraji

Déšť a tání zaměstnává v Olomouckém kraji hasiče i vodohospodáře. První z nich zasahovali až do dnešních ranních hodin v olomoucké části Holici, kde voda z polí zatopila autosalon. V noci na dnešek vyrazili také do Vacanovic na Olomoucku i do Velké Bystřice, kde problémy způsobila rovněž voda tekoucí z polí.

Pracovníci Povodí Moravy zase až do časného rána řešili ledové kry na řece Bečvě na Přerovsku. V kraji zatím zvednuté hladiny řek žádného povodňového stupně nedosáhly.

Ledové kry během úterka způsobily problémy v Lipníku nad Bečvou, kde se kvůli nim vzdula hladina a zaplavila přilehlé zahrádky v záplavovém území. Vodohospodáři na jezu v Oseku nad Bečvou na Přerovsku, kde se kry nashromáždily, zasahovali i za pomocí těžké techniky až do ranních hodin. "Ve 04:00 se celou ledovou bariéru podařilo uvolnit," řekl ČTK mluvčí Povodí Moravy Petr Chmelař.

Voda zaměstnala také hasiče, kteří ve 02:00 zasahovali ve Vacanovicích na Olomoucku. "Voda z polí tam zaplavila komunikaci, jeden pruh byl neprůjezdný," řekla mluvčí hasičů Vladimíra Hacsiková. Hasiči v noci vyjížděli i do zahradnictví u Velké Bystřice na Olomoucku, kde také tekla voda z pole. "Čistili tam kritická místa, zásah ukončili po půlnoci," doplnila mluvčí hasičů.

Dohromady devět jednotek hasičů zasahovalo až do 03:00 také v olomoucké části Holice, kde voda z polí zaplavila autosalon. Hasiči nasadili plovoucí čerpadla a odlehčovali průtoku přes kritická místa. V některých místech pro zamezení zatopení okolních komerčních objektů vystavěli menší hráze. "Situace je nyní stabilizovaná, uvidíme, jak to bude vypadat během dne," dodala mluvčí hasičů.

Čtěte více:

Autoři | Foto HZSOL

Štítky autosalon, Olomoucký kraj, Holice, Velká Bystřice, Povodí Moravy (státní podnik), okres Přerov, Bečva, Lipník nad Bečvou, Osek nad Bečvou, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hasiči nezaměstnává jen zatopený autosalon, kvůli vodě zasahují na více místech v kraji  |  Z kraje  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.