Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Celníci zadrželi muže, který pašoval do Polska 3200 tablet léku na výrobu drog

Celníci zadrželi v Písečné na Jesenicku muže, který v osobním autě pašoval z Polska do České republiky 3200 tablet léku s obsahem hydrochloridu pseudoefedrinu, který se používá při nelegální výrobě pervitinu. Osmačtyřicetiletý muž z Přerovska byl obviněn z výroby a držení předmětu k nedovolené výrobě omamné a psychotropní látky a jedu. Muže zastavili celníci minulý týden.

Podobný případ odhalili celníci na Jesenicku v březnu, kdy při kontrole osobního auta na hraničním přechodu ve Zlatých Horách našli zásilku s více než 1300 tablet léků zneužívaných k výrobě pervitinu. Kvůli převážení léků byli obviněni tři muži z Hodonínska a Břeclavska. O rok dříve celníci s policisty zadrželi blízko hraničního přechodu dva muže převážející přes tisíc tablet léku Claritine, který je rovněž zneužíván k výrobě drog. Šestatřicetiletý řidič z Olomoucka byl navíc při jízdě pod vlivem těchto léků, test byl pozitivní na amfetamin a konopí.

V Olomouckém kraji se daří podobné zásilky odhalovat především na severu regionu u polských hranic. Volný prodej léků zneužívaných k výrobě drog je v Česku omezen, proto se pašují z Polska, kde jsou dostupnější. Největší zásilku si odtud v roce 2015 odvezl osmačtyřicetiletý muž ze Slovenska, který byl zadržen se sto kilogramy léků, z nichž se vyrábí pervitin. Na cestě z Polska na Slovensko havaroval u Mladče na Olomoucku. Podle policistů měl v pytlích více než čtvrt milionu tablet obsahujících pseudoefedrin, šlo tehdy o největší zadrženou zásilku léčiv s obsahem pseudoefedrinu na území České republiky.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky výroba, Polsko, drogy, Česko, metamfetamin, okres Jeseník, okres Přerov, Písečná, Olomoucký kraj, Slovensko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Celníci zadrželi muže, který pašoval do Polska 3200 tablet léku na výrobu drog  |  Jeseníky  |  Z kraje  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.