Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Honička s policií po Olomouci skončila pro zfetovaného a opilého mladíka havárií

Čtyřiadvacetiletý muž ze Šumperska, který v úterý 2. října 2018 kolem půl deváté večer ujížděl v BWM policejní hlídce v Olomouci a havaroval, měl pozitivní orientační dechovou zkoušku na alkohol i orientační test na amfetamin. Navíc měl vystaven platný zákaz řízení všech motorových vozidel.

Řidič narazil do plotu a dalších padesát metrů pokračoval v jízdě

Policisté chtěli za použití výstražného zvukového a světelného zařízení v ulici Jarmily Glazarové v Olomouci zastavit a zkontrolovat osobní motorové vozidlo BMW. Řidič však na uvedený signál nereagoval a začal policistům ujíždět do zahrádkářské kolonie. Při průjezdu levotočivou zatáčkou dostal smyk a pravým bokem narazit do drátěného oplocení, to ho však nezastavilo a po padesáti metrech opět narazil do drátěného oplocení.

Mladík byl opilý a pod vlivem pervitinu

To už byl mladý muž zajištěn policisty. „Dechovou zkouškou mu naměřili téměř 0,9 promile alkoholu v dechu, orientační test na omamné a psychotropní látky byl pozitivní na přítomnost amfetaminu. Při dalším šetření policisté zjistili, že řidič má rozhodnutím Okresního soudu Bruntál vysloven platný zákaz řízení všech motorových vozidel, a to až do července 2019,“ popsala policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Při nehodě nebyl nikdo zraněn a hmotná škoda je odhadována na 25 tisíc korun. Řidič je podezřelý z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, na který trestní zákoník stanoví trest odnětí svobody až na dva roky.

Foto PČR

Štítky nehoda, drogy, alkohol, opilý řidič, zfetovaný řidič, Olomouc, motorové vozidlo, okres Šumperk, BMW, Jarmila Glazarová, Bruntál

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Honička s policií po Olomouci skončila pro zfetovaného a opilého mladíka havárií  |  Olomoucko  |  Z kraje  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.