Počasí dnes13 °C, zítra13 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

FOTOGALERIE: Silné bouřky trápí náš kraj. Další by měly přijít dnes odpoledne

Včera vpodvečer se Olomouckým krajem opět prohnaly silné bouřky. Přívalové deště nejvíce zasáhly okolí Olomouce a Prostějova, zejména Čech pod Kosířem, Senice na Hané, Náměště na Hané, Seničky, Laškova, Olbramic, Lipové, Kojetína a dalších.

V Čechách pod Kosířem voda zalila několik ulic. Po opadnutí zde zůstalo mnoho naplavenin, bahna, štěrku a podobně.

Hasiči dosud zasahovali u téměř padesáti technických pomocí. „Nejvíce žádostí na tísňovou linku putovalo v podobě pomoci s čerpání vody z domů a ze sklepů. Několikrát hasiči již tradičně odstraňovali spadené stromy. V Čechách pod Kosířem a Senici na Hané několik jednotek provádělo oplachování komunikace a pomoc obyvatelům s úklidem bahna," uvedl mluvčí hasičů Zdeněk Hošák.

Zapojily se prakticky všechny jednotky v postižených obcích. Na většině míst budou dobrovolné jednotky i dnes pomáhat v odstraňování následků. Další bouřky se očekávají dnes odpoledne.

Foto HZSOL

Štítky bouřka, následky, hasiči, Olomoucko, Čechy pod Kosířem, Olomouc, Olomoucký kraj, Prostějov, Kojetín, Senička, Laškov, Senice na Hané, Náměšť na Hané

FOTOGALERIE: Silné bouřky trápí náš kraj. Další by měly přijít dnes odpoledne  |  Olomoucko  |  Z kraje  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.