Počasí dnes19 °C, zítra21 °C
Středa 3. července 2024  |  Svátek má Radomír
Bez reklam

Olomoucké kino Metropol navštíví mimozemšťané

V úterý 2. července tomu bude již 72 let od údajného pádu létajícího talíře na pozemek jedné z farem ve městě Roswell v USA roku 1947. Na tento den byl také ustanoven Světový den UFO, v rámci kterého uvede olomoucké kino Metropol hned dva sci-fi snímky s mimozemskou tématikou.

Tím prvním bude od 17:00 snímek District 9 z roku 2009, který bude promítán ze vzácného 35 mm pásu, ze kterého se již dnes běžně nepromítá. Druhým filmem bude od 20:00 Kontakt režiséra Roberta Zemeckise, který má na svém kontě filmy s Tomem Hanksem Forrest Gump a Trosečník. Stojí také za oblíbenou trilogií Návrat do budoucnosti. Vstupenky za 100 Kč jsou k dispozici na pokladně nebo na webových stránkách kina.

Hned čtyři nominace na Oscara si vysloužil v roce 2009 film District 9. Nemalou zásluhu na tom má i producent filmu Peter Jackson, který jich má na kontě mnohem více, především zásluhou jeho filmové trilogie Pán prstenů. Film District 9 se odehrává v jihoafrickém táboře pro mimozemské uprchlíky. Dohled nad táborem byl svěřen organizaci MNU, jehož agent Wikus se nakazí mimozemským virem a stane se tak klíčem k odhalení tajů mimozemské technologie.

Po skvělém úspěchu filmu Forrest Gump se v roce 1997 jeho režisér Robert Zemeckis vrátil do kin se snímkem Kontakt. Do hlavních rolí obsadil Matthew McConaugheyho a Jodie Foster, která v roli Ellie Arroway zasvětila celý svůj život hledání života na jiných planetách. Jednoho dne zachytí signál z vesmíru a začne tvrdě bojovat za to, aby byla vybrána k prvnímu kontaktu se vzdálenou galaxií.

Tisková zpráva

Štítky Kino Metropol, mimozemšťané, kultura, kino, film, Světový den UFO, Dům kultury Metropol, USA, Robert Zemeckis, Roswell, Forrest Gump, Tom Hanks, statek, Peter Jackson, District 9

Olomoucké kino Metropol navštíví mimozemšťané  |  Olomoucko  |  Z kraje  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.