Počasí dnes24 °C, zítra24 °C
Středa 24. července 2024  |  Svátek má Kristýna
Bez reklam

FOTO: Hasiči zasahovali kvůli bouřkám na čtyřiceti místech. Výstraha platí i pro dnešek

Přes čtyři desítky výjezdů zaznamenali hasiči kvůli silným bouřkám v Olomouckém kraji. Nejvíce zásahů měli na Prostějovsku a Přerovsku. Bouřky na mnoha místech doprovázel silný vítr, hasiči tak nejčastěji odstraňovali popadané stromy, ale i utržené části střech, řekla mluvčí hasičů Lucie Balážová. Bouřky poté směřovaly na Olomoucko a Šumpersko, ale už slábly.

„Nejvíce se to týkalo okolí Plumlova a Horního Štěpánova na Prostějovsku, u každé obce jsme měli přes pět výjezdů. Šlo většinou o popadané stromy, několikrát hasiči vyjížděli i k utrženým částem střech," uvedla mluvčí.

Následky silných bouřek odstraňovali hasiči v Olomouckém kraji i večer a v noci. Upozornění meteorologů na nebezpečí silných bouřek platí i pro dnešek.

Zasahovat museli kvůli bouřkám také hasiči v sousedním Zlínském kraji, i tam většinou řešili problém s popadanými stromy nebo strženými dráty elektrického napětí.

Autoři | Foto HZSOL

Štítky ČR, počasí, hasiči, bouře, Olomoucký, bouřka, Olomoucký kraj, strom, okres Prostějov, okres Přerov, okres Šumperk, Plumlov, Horní Štěpánov, Zlínský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Hasiči zasahovali kvůli bouřkám na čtyřiceti místech. Výstraha platí i pro dnešek  |  Olomoucko  |  Z kraje  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.