Počasí dnes30 °C, zítra33 °C
Úterý 9. července 2024  |  Svátek má Drahoslava
Bez reklam

Mladík ukradl peněženku seniorovi. Zloděje zadržel kolemjdoucí, který přivolal policii

Včera kolem půl šesté večer zavolal policii muž, který společně s dalším všímavým svědkem zadržel zloděje, který ukradl peněženku jednasedmdesátiletému muži. Zadrženého čtyřiadvacetiletého muže z Ostravska si převzali policisté, kteří dorazili na místo.

Zloděj měl společně s dalším mužem, okrást při vystupování z vlaku jednasedmdesátiletého pána. Jeden z dvojice měl do poškozeného strčit, ten upadl na zem a v tu chvíli mu měl čtyřiadvacetiletý muž z batohu ukrást peněženku s penězi a osobními doklady. Svědek události však zloděje zadržel na vlakovém nástupišti.

Ke svému jednání se zloděj policistům přiznal. „Druhý z mužů utekl neznámo kam. Při šetření události se ho policistům podařilo ztotožnit. Jednalo se o dvacetiletého muže také z Ostravska. Při krádeži nedošlo ke zranění osob. Jak policisté zjistili, mladí muži nejsou žádnými nováčky. V nedávné minulosti byli oba za obdobnou trestnou činnost soudem odsouzeni a potrestáni,“ pověděla policejní mluvčí Irena Urbánková.

Nyní oběma mužům hrozí až tři roky ve vězení. V současné době probíhají další úkony trestního řízení.

Foto Jan Luxík

Štítky krádež, zloděj, senior, nádraží, peněženka, Olomouc, okres Ostrava-město, policie

Mladík ukradl peněženku seniorovi. Zloděje zadržel kolemjdoucí, který přivolal policii  |  Olomoucko  |  Z kraje  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.