Počasí dnes19 °C, zítra21 °C
Středa 3. července 2024  |  Svátek má Radomír
Bez reklam

Divadlo Tramtarie startuje další sezónu, chystá hru o Laudovi či Madisonské mosty

Životopisnou hru o jezdci Formule 1 Nikim Laudovi, romanci Madisonské mosty či adaptaci filmu Naprostí cizinci uvede v nadcházející sezoně olomoucké Divadlo Tramtarie. Pro diváky chystá dohromady čtyři premiéry pro dospělé a jednu pohádku. Novinkou bude také projekt pro seniory, informovala ředitelka divadla Petra Němečková. Divadlo příští rok v únoru oslaví 15 let své činnosti. Sezonu zahájí tento týden v pátek, na programu bude Kabaret nahatý Shakespeare.

I v nadcházející sezoně sází divadlo na žánrovou různorodost. V repertoáru tak nebude chybět životopisná hra, divadelní romance, filmová adaptace i autorská crazy komedie. „V letošní sezoně chystáme čtyři premiéry pro dospělé diváky. Dramaturgický plán je nabitý, myslím, že si vybere opravdu každý. Chystáme také pohádku a nový projekt pro seniory, budeme pokračovat také v projektu Pomáháme s Tramtarií," uvedla Němečková.

První premiéru uvede divadlo na začátku října, a to crazy komedii uměleckého šéfa divadla Vladislava Kracíka s názvem Poslední noc s Claudií. V prosinci oživí repertoár divadla životopisná hra s názvem Cílová rovinka Nikiho Laudy v režii Pavla Gejguše. Na březen divadlo naplánovalo romanci Madisonské mosty od Roberta Jamese Wallera v režii Vladislava Kracíka. Poslední premiéru uvede divadlo v květnu. Bude to tragikomedie Jako naprostí cizinci. Adaptaci úspěšného italského filmu uvede Tramtarie v režii mladé nadějné režisérky Hany Marvanové.

Kromě premiér chystá Divadlo Tramtarie také projekt pro seniory, ve kterém se starší lidé dozví, jak se zachovat v krizových situacích. Věnovat se bude divadlo i dětem. Během sezony vznikne nová vzdělávací pohádka, která je provede emocemi, jež mohou zažívat při rozchodu rodičů. V nadcházející sezoně bude divadlo pokračovat i v projektu Pomáhejme s Tramtarií. Vydá kalendář, jehož výtěžek podpoří neziskovou organizaci.

V uplynulé sezoně uvedla Tramtarie celkem 272 představení, z toho 176 na domácí olomoucké scéně ve Slovanském domě. Divadlo navštívilo na domovské scéně přes 12.200 diváků, což je zhruba o 550 více než loni. Dalších přibližně 20.000 lidí zhlédlo představení Tramtarie na zájezdech po celé republice. V srpnu divadlo pořádalo festival Olomoucké shakespearovské léto, který během 11 dnů navštívilo přes 3700 diváků.

Autoři | Foto Divadlo Tramtarie

Štítky Divadlo Tramtarie, divadlo, Olomouc, Niki Lauda, projekt, premiéra, pohádka, William Shakespeare, Formule 1, Madisonské mosty, Naprostí cizinci, Robert James Waller, Hana Kordová Marvanová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Divadlo Tramtarie startuje další sezónu, chystá hru o Laudovi či Madisonské mosty  |  Olomoucko  |  Z kraje  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.