Počasí dnes27 °C, zítra30 °C
Sobota 20. července 2024  |  Svátek má Ilja
Bez reklam

Muž na pervitinu havaroval na kruhovém objezdu u Globusu. Policie ho našla o tři hodiny později na dálnici

Dnes po půlnoci vyrazili policisté na kruhový objezd u Globusu, kde se nacházelo zdemolované osobní auto po dopravní nehodě. U auta však nikdo nebyl. Policisté tedy po řidiči začali pátrat. Do pátrání byly zapojeny všechny dostupné policejní hlídky, včetně policistů pohotovostního a eskortního oddělení Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje a policejního psovoda, kteří prohledávali celé široké okolí včetně nemocnice.

Kolem třetí hodiny ráno policisté řidiče vypátrali na dálnici D35 u obce Příkazy. Devětadvacetiletý muž z Karvinska se k řízení auta přiznal a lékařské ošetření po nehodě nepožadoval.

„Muž jel s vozidlem Fiat Brava ve směru od Mohelnice, přičemž měl z prozatím přesně nezjištěných příčin vyjet vlevo mimo komunikaci, kde měl narazit do betonových svodidel. Po nárazu se vozidlo přetočilo přes střechu a zastavilo se ve středu kruhového objezdu," popsala nehodu policejní mluvčí Irena Urbánková.

Muž z místa odešel, protože neměl řidičský průkaz, má totiž platnou blokaci všech skupin řidičského oprávnění. Muž byl navíc pod vlivem amfetaminu a odmítl se podrobit lékařskému vyšetření spojenému s odběrem biologického materiálu v nemocnici. „Uvedl, že drogy užil až po samotné dopravní nehodě. Hmotná škoda je v tuto chvíli odhadována na předběžně 40 tisíc korun. Příčiny nehody, její okolnosti a souvislosti, jsou nadále v šetření," doplnila mluvčí.

Foto PČR

Štítky doprava, nehoda, drogy, zákaz řízení, Olomouc, kruhový objezd, Globus, Olomoucký kraj, havárie, okres Karviná, Dálnice D35, Fiat Bravo, Mohelnice, policie

Muž na pervitinu havaroval na kruhovém objezdu u Globusu. Policie ho našla o tři hodiny později na dálnici  |  Olomoucko  |  Z kraje  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.