Počasí dnes12 °C, zítra13 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

Nákupní centrum Olomouc CITY koupil fond ze skupiny DRFG, výše transakce zatím není známa

Nemovitostní fond Czech Real Estate Investment Fund koupil od společnosti Mint Investments nákupní centrum Olomouc CITY v okrajové části Olomouce. Hodnota realitní transakce nebyla zveřejněna. Podle serveru iHNED.cz nemovitostní fond za nákupní centrum Olomouc CITY zaplatil více než půl miliardy korun.

„Převážně zábavně zaměřené nákupní centrum považujeme za vhodné doplnění našeho portfolia skládajícího se především z komerčních nemovitostí maloobchodního typu. Jeho silnou stránkou jsou kvalitní nájemci a udržitelný nájem. Tento projekt má tedy výhodný poměr rizika a výnosu,“ komentoval transakci ředitel realitní divize DRFG Patrik Tuza.

Nákupní centrum Olomouc CITY disponuje dvaceti tisíci metry čtverečními maloobchodní plochy a ročně do něj zavítají zhruba tři miliony lidí. Nákupní centrum je nyní z 96 procent obsazeno. Je v něm více než šest desítek obchodů. Součástí centra jsou i restaurace, multikino CineStar či dětský koutek a herní zóna Amazonie.

Olomouc CITY nabízí především obchody s módou, kosmetikou, sportovními potřebami či šperky. Nájemci jsou například Sportisimo, New Yorker, CCC, Deichmann, Kik, Pepco či prodejna s elektronikou Datart. Centrum je stavebně propojeno s hypermarketem Globus. „Nemovitost má velkou spádovost a velmi dobrou dopravní obslužnosti, což přivádí také návštěvníky mimo centrum města Olomouc,“ podotkl Tuza.

Realitní a investiční skupina Mint Investments získala nákupní centrum Olomouc CITY v roce 2012 za 373 milionů korun, v té době šlo o největší tuzemskou nedobrovolnou dražbu. Vyvolávací cena nákupního centra tehdy činila 215 milionů korun. Předchozím vlastníkem centra byla firma aAIM Czech Republic. Podle obchodního ředitele dražební společnosti Naxos Libora Nevšímla ale nesplácela úvěr. Banka tak v roce 2012 prostřednictvím dražby uspokojila svou pohledávku.

Nákupní centrum Olomouc CITY nyní spravuje společnost DRFG Real Estate Facility Management, která je členem investiční skupiny DRFG. 

DRFG je investiční skupina založená v Brně v roce 2011 Davidem Rusňákem. Zaměřuje se především na investice do nemovitostí, telekomunikací a finančních služeb. Portfolio, o které se stará realitní divize, zahrnuje přes 40 retailových parků, obchodních center i jednotlivých nemovitostí po celé republice. Do DRFG, jejímž většinovým akcionářem zůstal Rusňák, vstoupila v únoru letošního roku společnost PVF Invest a získala v ní podíl 35%. PVF Invest byla založena v červnu 2015 v Praze.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky trh, byznys, obchodní centrum, Olomouc, podnikání, DRFG, Mint Investments a.s., nemovitost, Cinestar, New Yorker, SPORTISIMO, Pepco, Datart

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nákupní centrum Olomouc CITY koupil fond ze skupiny DRFG, výše transakce zatím není známa  |  Olomoucko  |  Z kraje  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.