Počasí dnes18 °C, zítra19 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

VÍKEND PODLE DRBNY: Mikulášská tramvaj, Mezinárodní výstava koček nebo Mint Market

Druhý adventní víkend je tu a my pro vás máme tipy, jak si ho užít. Vůně teplých punčů láká na návštěvu adventních trhů na Horním a Dolním náměstí, kde je až do Štedrého dne každý den přichystán bohatý doprovodný program. Avšak nejen na trzích to bude tento víkend žít. Flora Olomouc chystá Mezinárodní výstavu koček a do Pevnosti poznání se opět vrací oblíbený MINT Market. Na své si přijdou i milovníci dobrého jídla, protože budou po celý víkend probíhat Burgerové hody. A na co dalšího se můžete o víkendu v Olomouci těšit?

PÁTEK

Vánoční trhy Olomouc

Vánoční trhy Olomouc jsou v plném proudu a kromě hektolitrů punčů, dobrot a vánočcních dekorativních předmětů je jejich součástí i bohatý doprovodný program.  Na páteční večer organizátoři připravili hned dva hudební koncerty. Na Horním náměstí se v 17 hodin představí Katapult Revival a od 18:30 vystoupí skupina VERAS (to nejlepší od Věry Špinarové).

Burgerové hody

Restaurace Grill Pub Pod Lipami pořádá od pátku do neděle letošní poslední Burgerové hody. Burgery se budou lišit různými druhy masa a jeho úpravami - grilované, konfitované, či trhané. Nebudou chybět ani domácí housky a hranolky jak klasické, tak i batátové. Burgerové hody potrvají od páteční odpoledne až do nedělního odpoledne.  

Hudební večer v Olopunči vol. 3- Terez Wrau

A kdyby vás nezaujal hudební výběr na Horním náměstí, máme pro vás i druhou variantu. Od 18:30 bude totiž na Dolním náměstí v Olopunči zpívat charismatická buskerka Tereza Wrau. Na akci bude rovněž možné přispět na projekt, který se zaměřuje na staré lidi v hospici. 

SOBOTA

MINT Market Olomouc no. 2

Do Olomouce se o víkendu opět vrací tradiční MINT Market. V Pevnosti poznání se představí více než padesát prodejců se svojí originální nabídkou módních outfitů, šperků, kosmetiky a doplňků, ale nebudou chybět ani delikatesy. Akce začíná v jedenáct dopoledne a končí v šest večer. Vstup je navíc zcela zdarma a bez bariér! Samozřejmostí bude i hudba od Dj´s během celého dne. Přijďte si vychutnat skvělou atmosféru MINT Marketu, naladit se na Vánoce a třeba i pořídit krásný, originální, vánoční dárek pod stromeček.

Vánoční kurz moderní kaligrafie „Psaní je hraní“

Pokud vás zajímá kaligrafie, můžete se v sobotu zúčastnit vánočního kurzu moderní kaligrafie s podtitulem „Psaní je hraní.“ Kurz proběhne v coworkingovém centru Vault42 od desíti dopoledne. Obsahem kurzu budou základy moderní kaligrafie, základní tahy nebo procvičování slov. Nebude chybět ani vánoční tématika, kurz přinese tipy na vánoční dekorace, ale také na to, jak nakrasopsát ty nejúžasnější vánoční přání. Kurz je určen pro začátečníky a trvá 4 hodiny s malou pauzou uprostřed.

Jízda Mikulášskou tramvají

Jako již v minulých letech bude i tento víkend centrem Olomouce jezdit Mikulášská tramvaj. Vypravena bude historická tramvaj ev. č. 223 s vlečným vozem ev. č. 99. Tramvaj vyjíždí v deset hodin dopoledne, zastaví na Sokolské ulici a dále na všech nácestných zastávkách – Žižkovo nám, Hlavní nádraží, Pavlovičky, Tržnice a Náměstí Hrdinů.  Jezdit bude až do šesté hodiny večerní. Pro děti budou v Mikulášské tramvaji připraveny i drobné dárky, které jim daruje Mikuláš, Anděl a Čert. Mikulášská jízda je pro rodiče s dětmi zdarma.

NEDĚLE

Mezinárodní výstava koček

Celý víkend bude v pavilonu A na výstavišt Flora probíhat Mezinárodní výstava koček. K vidění bude bude přes 30 plemen koček z celé Evropy. Na výstavě bude také možné pomoci i kočičkám bez domova a to jak finančním příspěvkem, tak i možností odnést si některou domů a poskytnout jí tak nový, trvalý domov. 

Tereza Říčanová – StoSNÍ

Výstava malířky a ilustrátorky Terezy Říčanové s názvem Stosní je inspirovaná, jak už samotný název napovídá, sny. K vidění bude v olomouckém Muzeu umění od neděle. Téma snů zpracovává již několik desetiletí. Snový svět plný palčivých i bizarních dějů či situací si nejprve zaznamenává do deníků a později je „zhmotňuje“ různými výtvarnými technikami. Cyklus grafik vznikl v roce 2018. Vstup na výstavu je volný. 

Příjemně strávený, druhý adventní víkend, přeje Olomoucká drbna! 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky výstava, Olomouc, kočka, Pevnost poznání, Dolní náměstí, kaligrafie, Věra Špinarová, vánoční trhy, Muzeum umění Olomouc, Evropa, punč, Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VÍKEND PODLE DRBNY: Mikulášská tramvaj, Mezinárodní výstava koček nebo Mint Market  |  Olomoucko  |  Z kraje  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.