Počasí dnes28 °C, zítra27 °C
Pátek 19. července 2024  |  Svátek má Čeněk
Bez reklam

Do Olomouce dorazily první objednané respirátory, město jich nasmlouvalo desetitisíce

Několik desítek tisíc respirátorů třídy FFP2 pořídil olomoucký magistrát pro své zaměstnance a pracovníky technických služeb, dopravního podniku či městské policie. Ochranné pomůcky dostanou i pracovníci sociálních služeb a lékaři. První zásilka 50.000 respirátorů do Olomouce postupně dorazí tento týden, dalších 100.000 respirátorů je objednáno.

„Hned v prvních dnech stavu nouze jsme situaci vyhodnotili tak, že si musíme pomoci především sami,“ uvedl  náměstek primátora Martin Major, podle kterého první zásilka 50.000 respirátorů KN95 bude do Olomouce dopravena do středy. První část respirátorů už magistrát dostal.

„Předpokládáme, že v první vlně jich využijeme dobrou polovinu. Asi 25.000 kusů nám bude stačit na měsíc provozu, zbývající kapacity můžeme zatím nabídnout okolním obcím případně subjektům, které zajišťují chod města, počínaje lékaři až po sociální pracovníky,“ podotkl primátor Mirek Žbánek (ANO).

Na cestě do Olomouce je podle primátora další zásilka, která obsahuje 100.000 respirátorů. Krizový štáb proto už dává dohromady logistický plán včetně cílových skupin, kterým budou tyto ochranné pomůcky distribuovány.

Po vypuknutí epidemie nového typu koronaviru se zejména zdravotníci a sociální pracovníci v Olomouckém kraji potýkali s nedostatkem ochranných pomůcek. Také pracovníci magistrátu či strážníci si museli vystačit s textilními rouškami.

Autoři

Štítky Respirátory, koronavirus, Olomouc, respirátor, ochranná pomůcka, magistrát, Martin Major, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do Olomouce dorazily první objednané respirátory, město jich nasmlouvalo desetitisíce  |  Olomoucko  |  Z kraje  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.