Počasí dnes24 °C, zítra22 °C
Pondělí 1. července 2024  |  Svátek má Jaroslava
Bez reklam

Sigma se dohodla s hráči na snížení mezd

Sigma Olomouc se jako další prvoligový klub dohodla s fotbalisty A-mužstva a realizačním týmem na snížení platů kvůli krizi způsobené pandemií nového koronaviru. Hráči budou pobírat menší mzdy po dobu nouzového stavu. O jakou část platů se jedná, Hanáci neuvedli.

Olomouc sáhla ke snížení platů jako sedmý z 16 klubů české ligy. Stejný krok už udělaly Sparta Praha, České Budějovice, Jablonec, Mladá Boleslav, Zlín a Ostrava. Mzdy zredukují podle všeho také v Příbrami.

"Krize způsobená šířením onemocnění COVID-19 ovlivnila také odvětví sportu, fotbal nevyjímaje. I Sigma Olomouc stejně jako další české i evropské kluby proto musela přistoupit k opatřením, která jsou velmi nepříjemná, ale v tuto chvíli bohužel nezbytná," uvedl pro klubový web sportovní ředitel Ladislav Minář.

"Nastalá situace nás vůbec netěší. Jsme ale rádi, že tato opatření hráči i realizační tým respektují. Je potřeba, abychom toto nelehké období společně přečkali," dodal Minář. Úsporná opatření se podle Sigmy dotknou i dalších hráčů a zaměstnanců klubu.

Česká liga byla přerušena 12. března a hráči Sigmy stejně jako ostatní sportovci trénují individuálně v domácích podmínkách. "Všichni vnímáme, co se kolem nás i ve světě děje. Je to těžká situace, která nám není lhostejná. S vedením jsme se domluvili na těchto podmínkách a akceptujeme je. Doufám, že se vše brzy obrátí k lepšímu," uvedl trenér Radoslav Látal.

"Chápu, že situace ohledně pandemie se dotýká i fungování našeho klubu, proto jsme se s vedením dohodli na snížení mzdy. Věřím, že tuhle nelehkou dobu všichni společně překonáme a virus porazíme," řekl záložník David Houska.

Autoři | Foto Michaela Valsová

Štítky Sport, fotbal, koronavirus, první, Olomouc, platy, SK Sigma Olomouc, mzda, Ladislav Minář, AC Sparta Praha, FK Mladá Boleslav, FK Baumit Jablonec, FC Fastav Zlín, 1. FK Příbram, SK Dynamo České Budějovice, Ostrava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sigma se dohodla s hráči na snížení mezd  |  Olomoucko  |  Z kraje  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.