Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

V Litovli se příští týden sejdou zastupitelé poprvé od konce karantény

Poprvé od propuknutí epidemie nového typu koronaviru budou příští týden za zpřísněných hygienických a bezpečnostních podmínek jednat zastupitelé Litovle na Olomoucku, která byla dva týdny v březnu společně s nedalekým Uničovem uzavřena kvůli vysokému počtu nákaz. Připraven je i přenos obrazu a zvuku z jednání zastupitelstva, oznámila dnes radnice na svém webu.

Zastupitelé zasednou ve velkém sále Záložny v centru Litovle příští týden ve čtvrtek. Veřejnosti bude vstup umožněn pouze do malého sálu. Organizátoři do něj vpustí nejvýše 30 osob, aby mezi nimi mohla být zajištěna bezpečná vzdálenost. „Pro veřejnost bude v malém sále Záložny promítán videopřenos z velkého sálu," uvedla radnice.

Pokud bude kapacita malého sálu zaplněna, tak úředníci zajistí audiopřenos z jednání zastupitelstva přímo před budovu Záložny. „Pro dotazy občanů, kteří by se z kapacitních důvodů již nedostali do malého sálu a nemohli tak vznést svůj dotaz osobně, bude zřízena speciální telefonní linka propojená se členy zastupitelstva," stojí v oznámení radnice.

Litovelští zastupitelé projednají například rozpočtové změny, záměr prodeje pozemků, čerpání finančních prostředků na požadované akce místních částí či informace k přípravě veřejné zakázky na pojištění majetku města.

Hygienici v březnu na dva týdny uzavřeli Litovel, Uničov a dalších 19 okolních obcí kvůli šíření koronaviru. Oblast se zhruba 24.000 obyvateli byla izolována od pondělí 16. března. Lidé nemohli opustit katastrální území a striktně měli podle nařízení omezen také pohyb. Hlídky policie a vojenské policie se z příjezdových komunikací stáhly 30. března.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, správa, koronavirus, Litovel, radnice, Uničov, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Litovli se příští týden sejdou zastupitelé poprvé od konce karantény  |  Olomoucko  |  Z kraje  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.