Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Kde je v Olomouci nejtepleji? Olomoučtí geografové tvoří teplotní mapu města

Výzkumníci z Přírodovědecké fakulty Univerzity Palackého v Olomouci v těchto dnech sbírají data pro připravovanou interaktivní mapu. Ta jasně znázorní, která místa jsou pro Olomoučany nepříjemná v letních měsících a která naopak v parných dnech vyhledávají. K výzkumu mohou přispět i obyvatelé města, kteří na webových stránkách zaznačují nejpalčivější části města.

Pocitová teplotní mapa vzniká ve spolupráci Katedry geografie a Katedry rozvojových a environmentálních studií Přírodovědecké fakulty Univerzity Palackého v Olomouci a Magistrátu města Olomouce. „Výzkum navazuje na bioklimatickou analýzu teplotních poměrů města a jeho cílem je návrh efektivních opatření ke snížení teplotního stresu ve městě během horkých letních dní,“ avizují zástupci výzkumníků.

Mapa bude sloužit nejen k dalším výzkumům, ale zároveň také jako zdroj informací pro Magistrát města Olomouce, který bude s daty dále pracovat. Výsledky výzkumu poté zohlední ve své práci při zkvalitňování životního prostředí ve městě.

Výzkum probíhá anonymně na webových stránkách formou několikaminutového dotazníku.

Hodnocení článku je 98 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pocitovemapy.cz

Štítky mapa, teplo, pocitová, léto, geografie, Olomouc, výzkum, Univerzita Palackého v Olomouci, Přírodovědecká fakulta Univerzity Palackého

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kde je v Olomouci nejtepleji? Olomoučtí geografové tvoří teplotní mapu města  |  Olomoucko  |  Z kraje  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.